Moderni način za potovanje po urbanih okoljih

Prevozna sredstva se dolgo časa niso spremenila. Že od nekdaj je veljalo, da je kolo edini in najboljši pripomoček za vožnjo po urbanih okoljih. Razvoj močnih prenosnih akumulatorjev pa je to dejstvo spremenil. Dandanes nam električni skiroji ponujajo svobodo in zabavo, ki nam je navadna kolesa ne morejo. Obenem pa nam nudijo mobilnost in hitrost, ki sta potrebni, da pridemo v službo, šolo ali se odpravimo po opravkih. V vsakem primeru lahko uporabimo moderni skiro, ki ga napaja električna energija, da brezskrbno potujemo po mestu.

Vrhunska prenosljivost

Izredno privlačna lastnost vseh električnih skirojev je njihova prenosljivost. Dandanes obstajajo številni načini elektrificiranega transporta, vendar zahtevajo od uporabnika tehnično znanje, kar ni najbolj praktično. Skiro na električni pogon pa preprosto zložimo, ko ga več ne potrebujemo. Lahko ga nesemo v službo in ga odložimo v omaro ali drugam. Ko pa ga potrebujemo, pa ga ponovno uporabimo. Nizka teža skiroja nam je pri tem v veliko pomoč, saj nam omogoča, da ga lahko s seboj odnesemo skoraj kamorkoli.

Res je, da vožnja s skirojem ni enakovredna vožnji s kolesom, kar se tiče razgibavanja telesa. Vendar je veliko boljša alternativa javnemu transportu ali drugim oblikam prevoza, ki nam ne prinašajo zabave in prostosti, kot nam ju omogoča električni skuter.

Skiro na električni pogon
Izredno privlačna lastnost vseh električnih skirojev je njihova prenosljivost.

Električni skiroji so okolju prijazni

Zadnja leta je mogoče opaziti veliko težnjo k uporabi novih tehnologij in električnih motorjev v cestnih vozilih. Razlog za to je nižja obremenjenost okolja, saj električna pogonska sredstva ne proizvajajo toplogrednih plinov in drugih onesnaževalcev okolja. Enako pa velja za električne skiroje, saj nimajo izpuha. Če je to naše primarno prevozno sredstvo, ne bomo onesnaževali urbanega okolja po katerem se vozimo. Ko ga ne uporabljamo, ga lahko priklopimo na električno omrežje, da ga napolnimo. 

Uporaba električnih skirojev je dovoljena skoraj kjerkoli. Ker ne onesnažujejo okolja, so najbolj prijazen in zelen način za brezskrbno potovanje na kratke razdalje.

Uporaba električnih skirojev je dovoljena skoraj kjerkoli.

Manjša zvočna onesnaženost

Vsi se zavedamo, kako prevladujoča je lahko zvočna onesnaženost v mestih. Ko avtomobili, avtobusi in druga prevozna sredstva drvijo po cesti, je skoraj nemogoče se pogovarjati po telefonu ali z ljudmi okoli nas. Ko pa vozimo električni skiro, pa teh skrbi ni. Omenjeno prevozno sredstvo je skoraj neslišno med delovanjem. 

Nizka glasnost med delovanjem skiroja na električni pogon pa ga naredi idealnega, če živimo v bloku ali več-stanovanjski hiši. Tudi, če bomo prišli pozno ponoči ali zgodaj zjutraj domov iz službe, ne bomo zmotili sosedov pri spancu ali drugih opravilih.

V isti kategoriji: