Boljša telesna drža in zdravje med pisarniškim delom

Moderno delovno življenje lahko posameznika zelo obremeni. Dolge ure preživete v pisarni v sedečem položaju sčasoma pusti resne posledice na zdravju naših teles. Da bi se izognili nepotrebnemu tveganju, so dvižne pisalne mize izredno uporaben pripomoček. Omogočajo nam, da jih lahko nastavljamo po naših željah. Mogoče jih je spustiti ali dvigniti na želeno višino. Tako je mogoče spreminjati položaj našega telesa med delom, saj pisarniška opravila lahko opravimo sede ali stoje.

Boljše zdravje in počutje doma ali v pisarni

Dolgo časa je veljalo, da s sedenjem varujemo svoje zdravje. Sčasoma pa se je pokazalo, da prekomerno sedenje povzroča več težav na dolgi rok. Dandanes večina delovnih mest zahteva, da po več ur opravljamo različna opravila v sedečem položaju. To pa ima lahko katastrofalne posledice na zdravje hrbtenice. Veliko boljša rešitev je, če uporabljamo dvižno pisalno mizo doma ali v pisarni. Primerna je za raznovrstno delo, kot je risanje, uporaba računalnika, učenje, branje in podobno. Zaradi dinamične uporabe mize, pa lahko računamo na številne prednosti, kot so:

  • Boljša prekrvavitev, nog, rok in celotnega telesa
  • Manjša obremenitev hrbtenice skozi delovni dan
  • Dvižne pisalne mize nam omogočajo višjo porabo kalorij med stoječim delom

Boljša drža telesa

Vsak izmed nas se lahko spomni, da so nas starši in stari starši neprestano opominjali, da se moramo držati pokonci med sedenjem. To ima več različnih namenov, saj če se držimo pokonci vadimo bolj zdravo držo telesa. Obenem pa se ojačajo tudi mišice, ki skrbijo za manjšo obremenitev hrbtenice. Pravilna drža telesa med sedenjem omogoča tudi večjo samozavest in boljšo produktivnost. Z dvižno pisalno mizo lahko dosežemo oboje. Zaradi boljše drže telesa ne bomo po končanem delovniku tako utrujeni, obenem pa bomo naredili več. 

dvižne pisalne mize za delovni prostor
Več ljudi si dandanes svoj delovni prostor opremi z dvižnimi pisalnimi mizami, ki imajo dober razpon višine. Pri višjih uporabnikih mora biti dvižna pisalna miza stabilna, zlasti na zgornjih mejah svojega višinskega razpona. Veliko slabših miz se bo začelo majati, ko jih dvignete in začnete tipkati ali pisati, kar nikoli ni dobro za produktivnost, zato je pametno investirati v kvalitetno dvižno pisalno mizo.

Različne raziskave so pokazale, da v stoječem položaju mnogo posameznikov deluje bolj učinkovito. Tako bomo lažje reševali težave v poslovnem svetu. Ko pa bomo potrebovali kreativno rešitev, pa jo bomo našli hitreje in z manj truda.

Nastavitev dvižne pisalne mize po naših preferencah

Vsak posameznik ima določene zahteve, kar se tiče uporabe delovnega okolja. Navadne mize ne moremo dvigniti ali jo drugače prikrojiti našim zahtevam. To pa je lahko velika težava, če ne moremo udobno sedeti za pisalno ali drugo mizo v pisani. Zato moramo uporabljati različne pripomočke, ki nam malenkost olajšajo pomanjkljivosti pri sedenju. Veliko boljša rešitev so dvižne pisalne mize, saj jih lahko prikrojimo našim zahtevam. S preprostim pritiskom na digitalni prikazovalnik lahko dvignemo mizo, da naredimo prostor za kolena in noge 

Popolnoma prilagodljivo dvižno pisalno mizo lahko nastavite glede na svoje želje in s tem izboljšate svoje zdravje in produktivnost na delu.

Izbiramo lahko med različnimi dvižnimi pisalnimi mizami različnih velikosti in z drugimi uporabnimi funkcijami. Na voljo pa so tudi v različnih barvah in tudi z različnimi dodatki, ki nam bodo olajšali vsakodnevna opravila.

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *