Router ali ne in pa kateri

Routerji so nam omogočili, da imamo vse naprave z Wi-Fi zmožnostjo povezane med seboj v svojih domovih. Zdaj lahko na primer povežemo telefon z računalnikom in pri tem ne rabimo nobenih žic. Odlično! Seveda o tem ne bi pisal članka, če ne bi sam imel izkušnje z nadgradnji svoje hiše z routerjem.

ASUS router

Ko sem se znašel v računalniški trgovini med vsemi možnimi routerji, me je izmed vseh pritegnil router od ASUS-a. Malo dražji od vseh ostalih, vendar atraktivnega izgleda in močnimi tremi antenami, se mi je model ASUS RT-AC68U zdel kot očitna izbira. Med sprehajanjem po trgovini sem obiskal še spletni naslov proizvajalca in uradno stran izdelek (https://www.asus.com/Networking/RTAC68U/) na svojem pametnem telefonu.

asus-router

Vse novejši ASUS routerji podpirajo nov Wi-Fi standard 802.11ac, kar pomeni da lahko podpirajo teoretično hitrost brezžičnega prenosa do 1900Mbps, kar je več kot 3x hitreje od navadnih routerjev. V trgovini so mi razložili, da ASUS router podpira USB naprave, kar pomeni, da lahko priklopimo prenosni disk direktno na napravo in tako dobimo omrežni disk.

To se mi je zdelo odlično in ASUS router sem takoj vzel. Sedaj imam lahko moj prenosni računalnik, pametni telefon, prenosni trdi disk priklopljene na omrežje in povezane med seboj. Ker ima router vgrajeno pametno izbiranje frekvenc in izogibanje motenj, lahko uporabljam brezžične in bluetooth slušalke brez motenj.

ASUS ostale naprave

ASUS router me je tako navdušil, da sem pregledal njihovo spletno stran in ugotovil, da se ukvarjajo z izdelavo mnogo vrst zabavne elektronike. Ker je bil že čas, da si nadgradim svoj računalnik, sem se odličil, da si omislim novo grafično kartico. Tako sem v računalniški trgovini povprašal katero grafično kartico od ASUSa priporočajo in tako sem si izbral ASUS RX 460 z 2GB pomnilnikom GDDR5. Ko sem prišel domov in pričel igrati Battlefield 4, sem opazil, da mi igra deluje veliko hitreje in bolje na FULL HD resoluciji, kot mi je prej.

Moja izkušnja s podjetjem ASUS je bila odlična in sedaj sem postal pravi navdušenec za njihove izdelke. Za vse, ki si delite moje mnenje ali pa bi radi raziskali podjetje ASUS priporočam obisk njihove uradne spletne strani (http://www.asus.com/).

Tako kot je za delovanje vašega omrežja pomemben router, je za delovanje računalnika pomemben trdi disk. Zakaj je pomembno čiščenje diska, pa si preberite tule.

V isti kategoriji: