Najem prostora na spletnem strežniku

Gostovanje spletne strani s tujko imenujemo web hosting. V obeh primerih gre torej za najem prostora na spletnem strežniku, ki pa mora imeti zagotovljeno 24-urno delovanje, prav tako tudi povsem nemoten dostop do svetovnega spleta. Za izdelavo svoje spletne strani pa boste potrebovali tudi domeno oziroma spletni naslov.

Ponudniki storitve internetno gostovanje poleg zanesljivega gostovanja na spletnih strežnikih ponujajo tudi zelo bogato paleto povsem brezplačnih dodatkov. Ti so dosegljivi preko uporabniške nadzorne plošče in so sestavni del vseh njihovih paketov gostovanja. Če boste hoteli, pa lahko upravljanje z domenami in gostovanjem na strežniku v celoti prepustite izbranemu ponudniku oziroma strokovnjaku.

Kaj ponujajo kakovostni paketi internetnega gostovanja?

Paketi za gostovanje spletne strani na strežniku vključujejo številne možnosti, na primer nadzorno ploščo v maternem jeziku, podatkovno zbirko s spletnim urejevalnikom, spletno pošto, neomejeno število poštnih predalov, preusmeritev, zaščito pred nezaželeno pošto, zaščitene mape.

Prav tako omenjeni paketi vključujejo zelo podroben statistični prikaz obiskanosti, izdelavo varnostne kopije, številne povsem brezplačne in prednameščene skripte. Za vse podrobnejše informacije o gostovanju spletne strani so vam ponudniki na voljo tudi preko elektronske pošte ali pa telefonskega pogovora.

Ko je SSL certifikat nameščen na spletni strani, se podatki, ki se prenašajo med uporabnikom in strežnikom, šifrirajo.

Kaj je SSL certifikat?

Pri izdelavi spletne strani se ne boste srečali zgolj s pojmoma domena in spletno gostovanje spletne strani. Pomemben pojem za vas bo postal tudi tako imenovani SSL certifikat. Že veste, kaj je to?

Gre za kriptografski protokol, ki vam omogoči povsem varno komunikacijo na medmrežju, denimo pri brskanju po spletu. Najpogosteje je protokol SSL uporabljen pri delovanju spletnih trgovin. Vemo, da se tam pojavlja večja potreba po prenosu podatkov, ki so zaupne narave, na primer številke kreditnih kartic, osebni podatki.

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *