Električni objemni grelci ne pridejo v stik z ogrevalnim medijem

Električni grelci se med seboj razlikujejo glede na to, kakšen medij ogrevajo, glede na nazivno moč, dimenzije in tudi glede na obliko. Zato ni nič presenetljivega, da nam je danes na voljo pestra ponudba različnih električnih grelcev, med katerimi so tudi električni objemni grelci. Ti so vsestransko uporabni, predvsem pa so namenjeni tistim situacijam, ko električni grelec ne sme priti v stik z ogrevalnim medijem.

Za električne objemne grelce je značilno, da se uporabljajo v različnih panogah industrije, še posebej pa tam, kjer ni potrebe po segrevanju medijev pri ekstremno visokih temperaturah. Običajno gre za industrijo predelave plastičnih mas, čevljarsko, gumarsko ali tekstilno industrijo, skratka povsod tam, kjer se topijo razne umetne mase, voski ali druge termično obdelane mase.

Različni tipi električnih objemnih grelcev zagotavljajo različno visoke temperature

Kakovostni električni objemni grelci so izdelani na takšen način, da je okoli jedra navita grelna žica, ki oddaja toploto, električni priključek pa je lahko iz bakrene ali močno legirane žice. Mesto električnega priključka je popolnoma prilagodljivo in se ga vgradi tam, kjer je to potrebno. Ohišje električnih objemnih grelcev je izdelano iz medenine in svetlo vlečene ali bele kovine. Je ovalne oblike, zato da lahko objamejo cevi, šobe, cilindre in druga ovalna telesa.

električni objemni grelci
Električni objemni grelci so še posebej pomembni v industriji, kot je denimo moderna tekstilna.

Glede na doseženo temperaturo ločimo dva tipa električnih objemnih grelcev. Prvi tip so električni objemni grelci za visoke temperature, drugi tip pa so objemni grelci za doseganje nizkih temperatur. Med seboj se razlikujejo v uporovni žici, ki pri prvi skupini lahko dosega bistveno višje temperature segrevanja.

Le kakovostni električni objemni grelci zagotavljajo brezhibno delovanje

Dimenzije električnih objemnih grelcev se gibljejo od premera 30 mm naprej, prav tako pa se med seboj razlikujejo tudi glede na doseženo moč. Pomembno je, da zaradi svoje specifične uporabe, izberemo izključno najbolj kakovostne električne objemne grelce, ki se najpogosteje izdelujejo kar po meri.

Kakovostni električni objemni grelci pa morajo biti tudi pravilno montirani. Pri tem je pomembno, da ogrevano telo enakomerno objamejo po celotni površini. S tem se izognemo pregrevanju na tistih točkah, kjer je morda preveč stisnjen, in temu posledično vsem napakam v njihovem delovanju.

V isti kategoriji: