Power bank je koristen sopotnik na daljši poti

Gremo na izlet!
Ko sem se spravil tole pisati, so se ravno pričeli toplejši pomladanski dnevi in za njimi pridejo prvomajske počitnice. Otroci so doma in nekam jih je vendar pametno peljati. Gremo na kak izlet, morda do obale na morje, vse je v Sloveniji precej blizu, še posebej če se ne zatakne na cesti, v kakšnih nesmiselnih zastojih.power bank Ti zastoji so vedno posledica neke neumnosti. Ali se spravijo popravljati odsek neke ceste, pa razumem, da ga ne morejo ob vsakem vremenu, vendar pa če enak odsek v Avstriji popravijo v dveh mesecih, potem tudi pričakujem, da pri nas ne bodo mečkali pol leta. No, spet drugič se zgodi kak nalet, ker je nekdo moral nekomu voziti 15 centimetrov za odbijačem pri 130 km na uro. Smiselno početje, kajne? Tako se bo gotovo hitreje umaknil – saj cesta je vendar samo naša – in to zelo verjetno kar direktno na pokopališče.
No in smo se končno odpravili proti morju. Doma sem za vsak slučaj napolnil telefon do konca in vzel s seboj še powerbank, če me kaj preseneti, ampak ker nerad dolgo govorim po telefonu, praktično nikoli nimam težav s prazno baterijo, no, sicer pa je za vsak slučaj tu še power bank. Res, kdor si je spomnil powerbank, ki omogoča da si telefon ali tablični računalnik napolnim ravno kjerkoli in kadarkoli, je tudi za Nobelovo nagrado. Vsaj tisto manjšo, v kategoriji letni koristni izumi. Morda bi bilo potrebno ustanoviti sklad za takšno nagrado, smiselno bi že bilo.
Sredi poti sem najprej ugotovil, da v tem avtu nimam avtomobilskega polnilca za mobilni telefon. OK, nič hudega, saj je skoraj še poln, zjutraj sem samo pred blokom preveril neko e-pošto, ki je prispela ravno, ko sem se usedel v vozilo in so otroci še metali prtljago vanj. Ker je bilo službeno in res nujno, sem jo prebral. Baterija je tako ali tako še skoraj čisto polna in power bank tudi.

Potem pa se je pričelo

Le dobro uro vožnje iz Ljubljane in že so pričele klicati stranke. Saj vem, da je delavnik in da sem si vzel prosto pač na tak dan, ko je večina v službah, ampak jaz bi res imel mir. Po drugi strani pa strankam je potrebno ugoditi in včasih to pomeni nekaj daljši pogovor po telefonu, kjer jim kaj pojasnim, kakšno stvar pa tudi prodam. Dobro zame, seveda pa se medtem prazni baterija in kmalu je prišla na 30%. Kdo bi si mislil? Jaz že ne, še včeraj zvečer se je pridno polnila. Ni druge, preden se odpravimo na daljši sprehod ob obali, je v avtu še ravno čas, da telefon priključim na power bank, ker pa smo že skoraj parkirali, sem ga spravil kar v žep jakne k telefonu in medtem, ko sta se v žepu mečkala, je power bank pridno polnil telefon. Nikoli več ne grem nikamor brez njega, saj si lahko mislite, da so me tudi na poti nazaj klicali ves čas.
https://www.youtube.com/watch?v=7IKS7reJWm8

V isti kategoriji: