Ročni in električni paletni viličar za skladiščne enote

V specializirani spletni trgovini za prodajo in najem industrijske opreme in skladiščnih pripomočkov za transport na naslovu www.svedmach.si je mogoče naročiti tudi specialne vrste ročnih paletnikov, ki imajo različne funkcije in se uporabljajo za prevoz določene vrste tovora. Ročna industrijska oprema za transport blaga tako zajema:

  • Paletni viličar s tehtnico 
  • Transporter iz trpežnega nerjavečega INOX jekla ali cinkanega ter galvaniziranega ogrodja
  • Škarjasti nakladalnik z ročnim ali elektro dvigom 
  • Skladiščna transportna oprema z dolgimi vilicami 
  • Paletnik ali paletni viličar z nosilnostjo nad 3000 kilogramov 

Električni regalni viličar v svojih značilnostih 

Med pomembno transportno opremo v skladiščih in distribucijskih centrih spada tudi električni regalni viličar, ki je zasnovan tako, da omogoča varno in učinkovito gibanje v prostoru. Pri uporabi transportne opreme na elektriko se njihova kolesa vozijo po ležiščih skozi tirnice na tleh, paleta pa je naložena na konzolne roke.

Električni regalni paletni viličarji INTRA ECL
Ekonomičen, kompakten in lahek električni regalni paletni viličar

Električni viličar lahko prevaža tudi težje zaboje, palete in tovor. Pomemben vidik delovanja opreme za nakladanje in razkladanje palet je v njenem krmiljenju zadnjih koles. Le-ta  omogoča večjo manevrsko sposobnost krmiljenja v ostrih vogalih. 

Zmogljivosti in nadzor paletnika na elektriko 

Hidravlika električnega transportnega nakladalnika je krmiljena z ročicami, ki neposredno upravljajo s hidravličnimi ventili, ki delujejo na krmiljen pogon na elektriko. To omogoča, da je industrijska oprema lahko bolj ergonomsko oblikovana. Električni viličar je na voljo v različnih različicah in nosilnostih.

Poleg krmiljenja za dvigovanje in spuščanje vilic pa nakladalci na elektriko omogočajo tudi nagib dvižnega teleskopa, zato da izravnajo težo bremena, pri čemer se vilice umerijo k tlom.

V isti kategoriji: