Tablični računalniki ali prenosni telefoni

Velikost je pomembna
Kako klišejevsko, kajne? Seveda, velikost je pomembna pri marsičem. Denimo vsi bi imeli večji avto, da lahko več stvari spravijo v prtljažnik in da se lahko bolj udobno peljejo na prostoru za potnike. Tudi bi imeli večji vrt ali večjo hišo, morda večje stanovanje ali pa vsaj večjo kuhinjo. Ženske bi imele več nakita in lepih oblek, moški pa več denarja, da bi si kupili boljši tablični računalnik, novo konzolo za igranje iger in sezonsko vstopnico za njihov najljubši športni klub. No, pomembno pa je tudi še kaj drugega.tablični računalnik
A ko že omenjam tablični računalnik, naj povem, da je bila njihova glavna prednost pred prenosnimi računalniki v tem, da so bili veliko manjši, saj ste okoli nosili samo zaslon, pred mobilnimi oziroma prenosnimi telefoni pa v tem, da so imeli veliko večji zaslon. Pa smo spet pri velikosti. Ta namreč omogoča tudi to, da se za ekranom lahko skriva precej večji procesor, osnovna plošča, več delovnega spomina, na kratko torej – tablica oziroma tablični računalnik je lahko zmogljivejši.

Kupil si bom manjšega

Nekaterim prav pridejo manjši zasloni, saj jih lažje spravijo v nahrbtnik ali v sovoznikov predal v avtomobilu, dame pa v svoje torbice. Manjši zasloni so običajno 7 ali 8 palčni, kar povsem zadošča za običajno delo, če pa velikokrat delate s kakšnimi preglednicami, pa je pametneje imeti večji zaslon. V tem primeru boste namreč morali biti natančni in zato vam bo lažje delati z 9 ali 10 palčnimi. Obstajajo seveda različne izvedbe, govorim o zmogljivostih tablic in pa na trgu je tudi kar precej različnih proizvajalcev tovrstne tehnične opreme.

Težko se bom odločil

Če predolgo tehtate, ne boste prišli daleč. Izogibajte se tistih dveh najslabših stavkov. Prvi je: »za začetek bo to čisto dovolj« saj v resnici nikoli ne veste, kako bodo hitro zrasli vaši apetiti, če boste imeli pred seboj dovolj zmogljivo napravo. Odprejo se vam mnoge nove možnosti in zato je pomembno, da se ne odločite za nekaj najslabšega, ker je bilo pač v akciji, ampak si dobro pogledate možnosti, ki jih naprava ponuja. Pogosto tudi kdo reče »jaz rabim samo navigacijo in tamal bo malo igrice igral«. Seveda, ampak te igrice zahtevajo dobro grafiko, hiter procesor in veliko spomina, prav tako pa tudi navigacija za Android. Ravno zato se morate pred nakupom dobro informirati in to je pametno narediti pri zaupanju vrednem prodajalcu, ki ima s prodajo tablic veliko izkušenj.
Na koncu se še odločite za blagovno znamko, ki ima pri nas urejen pooblaščen servis, saj boste sicer čakali, da se pokvarjena tablica pošlje v tujino in se potem, ne vemo kdaj, spet vrne k vam, po možnosti ali še vedno pokvarjena ali pa z visokim računom.

Preberite si tudi, kdaj je primerno uporabiti prenosni računalnik in kako porablja električno energijo.

V isti kategoriji: