Multifunkcijska naprava prihrani čas in denar

Zaradi hitrega načina življenja velikokrat nimamo časa za obisk fotokopirnice. Čakanje v vrsti, napake pri tisku in razmeroma draga storitev, nas velikokrat odvrnejo od fotokopirnice. V primeru, da morate natisniti bolj zaupno dokumentacijo, tega vsekakor ne morete storiti na očeh javnosti. V ta namen raje kupite multifunkcijsko napravo, ki združuje vse storitve fotokopirnice, brez čakanja v vrsti in brez napak pri tisku.

Najboljše lastnosti več naprav v enem

Multifunkcijska naprava (tiskalniki in multifunkcijske naprave Anni.si) združuje vse najboljše lastnosti tiskalnika, skenerja, fotokopirnega stroja in faksa. Izbirate lahko med brizgalnim in laserskim tiskalnikom. Vrsto izberite glede na pogostost tiskanja in količino natisnjenih fotografij. Laserske multifunkcijske naprave so bolj primerne za gospodinjstva in pisarne, kjer se tiska veliko število dokumentov, brez poudarka na visoki kvaliteti fotografij. V primeru, da boste tiskali manj dokumentacije in več fotografij, pa raje kupite brizgalni tiskalnik.

Uporaba v pisarni

Odlične so za velike pisarne z različnimi uporabniki. Za pogosto tiskanje dokumentacije izberite laserski tiskalnik, ki omogoča do trikrat več natisnjenih strani, kot brizgalni. Hkrati lahko napravo uporablja več različnih uporabnikov. Prednost je vsekakor v tem, da lahko zaporedoma najprej optično preberete določen dokument, katerega pošljete po faksu. Novejši modeli imajo tudi možnost pošiljanja dokumentacije na elektronsko pošto. Kvaliteta tiska, optičnega branja, kopiranja in pošiljanja faksov je v zadnjih letih močno narasla.

Pred nakupom bodite pozorni na karakteristike naprave

Bodite pozorni, da ima aparat med seboj ločene kartuše. S tem boste privarčevali denar, saj ne boste kupovali nove tribarvne kartuše za tiskalnike samo, ker je zmanjkalo na primer rdeče barve. Hitrost in kvaliteta tiskanja sta tudi pomembni. Preverite tudi kakovost optičnega branja naprave, saj morajo biti skenirani dokumenti v visoki ločljivosti in primerni za ponovno tiskanje. Izguba kakovosti branja mora biti minimalna. Gonilniki in ostala programska oprema morajo ustrezati vašemu računalniku. V nasprotnem primeru vaš računalnik naprave ne bo zaznal.

Ali ste vedeli, da se lahko tonerji za tiskalnike tudi napolnijo, prav tako pa tudi kartuše? Sledite povezavi in si preberite več o tem.

V isti kategoriji: