Prvi prenosni računalnik za vašega šolarja

Pri nakupu prvega prenosnika za vašega otroka morate upoštevati več faktorjev. Bo otrok napravo uporabljal le za brskanje prek spleta? Namerava pisati domačo nalogo? Si bo kdaj ogledal tudi kakšen film? Boste dovolili, da igra igrice? Kako pa je glede aplikacij za urejanje slik? Pred nakupom je vsekakor dobro, da razmislite o namenu uporabe. Na ta način boste lažje določili proračun in se odločili za najbolj primeren prenosni računalnik. Vsaka naprava ima namreč določene prednosti in slabosti. Karakteristike naj bodo tako odvisne od načina in pogostosti vsakodnevne uporabe.

Najbolj pomembne karakteristike

Čim v brskalnik vpišete ključne besede prenosni računalniki akcija, prejmete kup različnih zadetkov. Nekateri iskalni zadetki so bolj uporabni od drugih. Idealno je, da je prenosni računalnik lahek in mobilen. To pomeni, da ga lahko otrok spravi tudi v šolsko torbo ali nahrbtnik ter ga nosi s seboj naokrog brez dodatnih težav. V ta namen naj tehta maksimalno kilo in pol. Velikost prostora na disku je hkrati povezana tudi z načinom uporabe. Posamezniki, ki bodo ustvarjali več dokumentacije, bodo potrebovali več prostora na disku in obratno. Velikost delovnega pomnilnika RAM je prav tako odvisna od načina vsakodnevne uporabe. Manj zahtevni uporabniki potrebujejo manjšo velikost, bolj zahtevni pa večjo.

Novi prenosni računalniki akcija prek spleta

Pri iskanju prek spleta po zadetkih prenosni računalniki akcija, ne moremo mimo prenosnika Prenosnik renew HP Stream 14. Slednji je na voljo že za samo 250 EUR ali manj in nudi vse, kar potrebuje vaš otrok. Je majhen, lahek in vzdržljiv. Vsebuje 32 GB prostora na disku in ima 4 GB RAM. Baterija lahko zdrži tudi 8 ali več ur, kar je posebej dobrodošlo pri otrocih, ki bodo prenosnih uporabljali na poti z vlakom ali avtobusom. Prenosnik ima vgrajeno kvalitetno kamero, ki omogoča obilo pogovorov s prijatelji prek spleta. Malce več maneverskega prostora dopušča Prenosnik DELL Inspiron 3552, ki je na voljo že za 316 EUR. Ima 4GB RAMa in 500 GB prostora na disku. Je malo večji in težji od HP Stream 14. Ima dober procesor in kvalitetno grafično kartico.

Zamenjava stekla ali nakup novega pametnega telefona? Počen zaslon na telefonu je ena najbolj pogostih poškodb, ki se zgodijo pametni napravi. Preberi več …

V isti kategoriji: