Poceni tiskalniki, dragi tonerji za tiskalnike

Ste našli laserski tiskalnik, ki je tako poceni, da kar težko verjamete? Pravzaprav se vse več proizvajalcev odloča za takšno ponudbo, pri kateri pa velja vedeti, kaj se skriva v ozadju. Multifunkcijska naprava, ki stane trideset evrov ali laserski tiskalnik, ki stane 50 evrov, se na prvi pogled zdita odličen nakup, vendar dolgoročno ni tako. Na kar postanete pozorni gotovo vsaj takrat,ko so potrebne nove kartuše ali tonerji za tiskalnike. Zakaj? Ker so ti tako dragi, da vas prične boleti glava!

S čim se ponašajo poceni tiskalniki?

Pravzaprav bi lahko rekli, da jih razen smešno nizke cene, ne odlikuje nič kaj drugega. Če se ne boste pritoževali nad ceno naprave, pa vam gotovo ne bo najbolj po godu njena izdelava. Za to je namreč poskrbljeno z najmanjšimi možnimi stroški, materiali so ceneni, prav tako pa tudi samo oblikovanje – ti tiskalniki imajo morebiti zgolj en sam gumb za upravljanje ter eno samo kontrolno lučko, ali paše te ne. Ko gre kaj narobe, je tako težko vedeti, kaj se je pravzaprav zgodilo in kako odpraviti napako.

Poceni tiskalniki pogosto pomenijo ceneno in nekakovostno tiskanje. Kako tudi ne, ko pa je v njih dejansko uporabljena najcenejša tehnologija in sestavni deli, ki so v primerjavi z vrhunskimi napravami »predpotopni«.

Kakšna je izbira nadomestnih tonerjev in kartuš? Slaba! Za cenene naprave so pogosto na voljo drage kartuše in tonerji za tiskalnike, saj skuša proizvajalec na ta način nadoknaditi izgubo, ki jo je imel pri sami prodaji tiskalne naprave. Kljub temu, da je bila ta ceneno izdelana, namreč pri njej ni zaslužil toliko, kot bi si želel – zato je pač dvignil cene tonerjev ali kartuš, da bo tu zaslužil več in s tem poskrbel za izravnavo. Kaj pa kompatibilne oziroma generičnetonerji in kartuše za tiskalnike? Morda jih boste kje našli, morda pa tudi ne. Za takšne tiskalne naprave pogosto ni na voljo neoriginalnih kartuš.

Kadar se vam cenen tiskalnik pokvari, seveda ne gre računati na to, da se ga izplača dati v popravilo. Bolje je, da ga odpišete, in kupite novega – vas bo gotovo stalo manj. No, če vam ne bodo na servisu kar povedali, da se popravilo sploh ne opravlja, in je to tudi sicer edina možnost.

Izplača se vložiti več!

Želite dober tiskalnik, ki vam bo služil kar nekaj let? Potem se nikar ne odločajte za poceni naprave. Raje kupite kakovosten tiskalnik, ki bo odlično tiskal, poleg tega pa boste imeli veliko izbiro med kartušami in tonerji za tiskalnike.

V isti kategoriji: