Metlice brisalcev je potrebno redno menjati

Od dežja do snega!

metlice brisalcev
Kako pomembno vlogo imajo brisalci na vašem vozilu?

Ste se že kdaj peljali po cesti, ko je tako deževalo, da so brisalci še komaj opravljali svojo nalogo? Ste imeli kvalitetne metlice ali takšne, da niste bili prepričani, če bodo držale še naslednji dve minuti vožnje?V zadnjih letih smo priča pojavu vse več vremenskih ekstremov. Tako lahko iz lepega sončnega dne, na lepem nastane grozljiva nevihta. Večkrat smo že bili priča situacijam, ko je na kvadratni meter zapadlo tako veliko dežja v kratkem času, da so se pojavljali hudourniki, po Ljubljani so se fantje po poplavljenih voziščih vozili celo s pravo desko, ki jo sicer srečate kvečjemu na morju. Seveda jim je namesto vetra in valov pri pospeških pomagalo terensko vozilo, ampak nič ne hudega. Težava je torej ta, da se hitro lahko razbesni neurje, ki s seboj prinese velike količine vode in v takšnem vremenu se zagotovo ni prijetno znajti na cesti. A druge možnosti običajno nimamo. Sedaj je potrebno uporabiti brisalce, da bi očistili steklo in videli cesto ter promet pred seboj. Če so metlice brisalcev kvalitetne in nepoškodovane, boste brez težav vozili dalje, le hitrost bo seveda potrebno zmanjšati. V snegu, dežju pa tudi ob toči, lahko tako nadaljujete z vožnjo.

Toča in sneg bosta metlice brisalcev poškodovala

Temu zagotovo ni tako! Metlice se največkrat poškodujejo v hudem mrazu, ko zvečer vozniki pozabijo odstraniti brisalce od stekla, tako da ti preko noči primrznejo nanj, zjutraj, ko se jim mudi v službo, pa jih agresivno odstranjujejo od stekla, ko so nanj še globoko primrznjene. Če jih boste počasi odtajali, lahko tudi z neagresivnimi kemičnimi sredstvi, kot so razpršila ali pa s segrevanjem prednjega stekla, se metlice brisalcev ne bodo poškodovale. Tako se vam gotovo splača kupiti kvalitetne metlice, saj bodo zagotavljale dolgoročno kvalitetno brisanje, pri čemer se vam ne bo treba bati, da bodo na lepem razpadle in bo kovinski del brisalca pričel drgniti po steklu in ga bo poškodoval. Verjemite, to se lahko zgodi zelo hitro, poznam več primerov, ko so se metlice poškodovale ob najbolj neprimernem trenutku, saj je bilo do najbližje bencinske črpalke še precej kilometrov, zunaj pa je dež neusmiljeno bičal po avtomobilu. Steklo se je konkretno poškodovalo in dobilo precej ureznin, a vožnja drugače ni bila mogoča. Zato vam resno svetujem, da si nabavite kvalitetne metlice, ki bodo dolgo časa služile svojemu namenu.

Že imate nove metlice brisalcev? Morda pa vam manjkaji še okrasni pokrovi platišč! Tukaj si preberite več o tej temi.

 Vsake verige za avto se lahko hitro naučite nastavljati. Večina novejših verig se namesti v petih korakih, brez uporabe dvigalke za avtomobil.

V isti kategoriji: