Vrste snežnih verig za avto

Ne glede na to, za kakšne verige za svoj avto se boste odločili, je najbolj pomembno, da jih najprej poskusite namestiti že pred njihovo nujno uporabo. Montaža verig je za mnoge od vas precej stresno delo, sploh ker jih najpogosteje na svoje jeklene avtomobile nameščate v neugodnih razmerah. Najbolje je, da imate pri nameščanju oblečene primerne rokavice, da vas pri tem ne bo zeblo v roke. Ko pa boste sedli v avto, se zavedajte, da je hitrost vožnje s snežnimi verigami omejena na največ 50 km/h, tudi na avtocesti. Na kopnem je najbolje, da jih snamete. Lahko se namreč zgodi, da jih boste poškodovali. V skrajnem primeru se lahko zgodi, da po nepotrebnem poškodujete še zimske gume za avto ali/in še kateri drug del avtomobila.

V današnjem prispevku vam bomo poskušali odgovoriti, katere verige za avto so najbolj primerne in tudi kakšna je približna cena za njih.

Vrste snežnih verig

Na trgu obstaja več vrst verig za avto. Verige iz vrvi so precej ugodna alternativa za snežne verige. Njihov komplet stane približno 50 evrov. Njihova montaža pa je dokaj zapletena. V povprečju jih lahko nameščate tudi do dve uri.

Verige za avto, ki so narejene iz jeklenih členov, vas bodo stale približno 70 evrov. Kljub temu pa veljajo za veliko bolj prikladne kot pa verige iz vrvi. Njihova montaža je enostavnejša. Verige iz jeklenih členov lahko na zelo preprost način namestite na pnevmatike. Nato jih pritrdite še s kavlji. Z njimi pa ne smete voziti po cesti, kjer je zelo malo ali pa nič snega.

Med dražje vrste verig za avto sodijo hidromontažni sistemi. Komplet takih verig vas bo stal nekaj več kot 200 evrov. Njihova montaža je več kot enostavna. Tudi namestitev tekstilnih verig je dokaj enostavna, vendar pa zahteva nekoliko več naprezanja, ko jih boste želeli potegniti s pnevmatike. Take vrste verig so zelo uporabne tudi, ko je na cesti nekoliko manj snega. Z njimi ne smete voziti le po suhi cesti.

Za verige za avto je ključno, da je njihova velikost povsem ustrezna pnevmatikam na vozilu. Prav tako si priskrbite take, da jih boste lahko na čim bolj enostaven način nameščali na svoja vozila.

Zimske gume – akcija in ugodne cene. Gotovo ste naveličani iskanja pnevmatik pri različnih dobaviteljih in si želite, da bi lahko zimske oziroma letne gume kupili na enem mestu in to po izjemno ugodnih cenah. Preberi več …

V isti kategoriji: