ERG ventil je prijazen tudi do narave

Verjetno ste že kdaj slišali za EGR ventil. Prav tako verjetno veste, čemu je tak ventil namenjen. V prvi vrsti je njegova naloga ta, da poskrbi, da je naša vožnja z avtomobilom prijazna tudi do okolja. V resnici ta ventil poskrbi za ponovno uporabo izpušnih plinov. To je lahko značilno tako za bencinske kot tudi dizelske motorje. V praksi to pomeni, da s pomočjo EGR ventila del izpušnih plinov, ki jih drugače spuščamo v našo neposredno okolico, ponovno uporabimo, in sicer v procesu izgorevanja. S tem vsekakor zmanjšamo količino izpušnih plinov, obenem pa del takih plinov lahko uporabimo za izjemno koristne namene.

EGR ventil je postal nujen dodaten

Na začetku smo omenili, da ste za tako vrsto ventila zagotovo že slišali. To nikakor ni čudno, saj ga ima večina današnjih vozil. V resnici gre za nujen dodatek. Predpisuje ga namreč tudi zakonodaja. Žal pa je za starejše tipe vozil značilno, da takega ventila nimajo. Posledično zato veliko bolj onesnažujejo naše okolje. Za proizvajalce sodobnih avtomobilov pa je vgradnja takega ventila nujna, saj je to predpogoj, da lahko avte današnjega časa sploh proizvajajo.

EGR ventil v okvari

Tako kot se lahko zgodi prav vsakemu delu avtomobila, se lahko tudi EGR ventil pokvari. Kako je v takem primeru potrebno ukrepati? Če ugotovimo, da EGR ventil ne deluje tako, kot bi moral, je treba zelo hitro poskrbeti, da ga ali čistimo ali pa celo zamenjamo. Ventil se lahko zaradi umazanije povsem blokira. Posledično gre tako tudi za veliko večjo porabo goriva. Logično pa je, da s takim ventilom povzročamo veliko onesnaženost okolja. Prav tako imamo zaradi neustreznega ukrepanje težave tudi na tehničnem pregledu. Vsemu temu pa se lahko izognemo na povsem enostaven ter hiter način. Vse, kar je potrebno, je to, da ga sprosti ustrezno čistimo ter vzdržujemo. Če zanj ustrezno poskrbimo, potem se bomo izognili tudi vsem nepotrebnim stroškom.

EGR ventil preko spleta

V primeru da se odločimo za nakup povsem novega ventila te vrste, se lahko prav o vsem pozanimamo v primernih spletnih trgovinah, kjer se taki ventili prodajajo po ugodnih cenah. Pri tem pa se nam niti ni potrebno bati, da take trgovine ne bi imele takih ventilov na zalogi.

Led žarnice za avto so že precej razširjene. Več informacij o njih pa boste lahko prebrali če boste sledili povezavi.

Motor avtomobila sestavljata dva osnovna sestavna sklopa: zgornji del je  glava motorja, spodnji del pa blok motorja pri avtu. Preberi več …

V isti kategoriji: