Avto žarnice je potrebno redno menjati

Naš avtomobil je zelo enostaven. Potrebuje bencin, sem ter tja tudi olje, res ne vem kam steče in čiščenje, saj žena ne poskrbi kaj dosti zanj. Pravi, da je to moja naloga, ker sem pač moški. A jaz skrbim za svojega, za družinskega pa potem ostane bolj malo časa.Pravzaprav ga skoraj ne vidim, saj ga uporablja skoraj samo ona. Vseeno pričakuje, da bom poskrbel zanj – kar v grobem niti ni nič slabega, saj tudi jaz pričakujem, da bo moje spodnje perilo oprano, zloženo in v omari, ko ga bom potreboval. Takšno je torej to naše sodelovanje. Morda pa je kaj drugače pri vas doma.

Menjava delov, čiščenje, servis

Ne vem če je treba to kaj posebej poudariti, vsekakor pa lahko avto očistimo od znotraj in zunaj praktično kadarkoli. Seveda nas pozimi bolj zebe v roke in nam ni toliko do tega, poleti je vseeno precej prijetneje packati z vodo, da se malo ohladimo še sami. Servis naj naredijo kar serviserji, za to so plačani in odgovorni, seveda pa ima vsak od nas kakega dobrega prijatelja, ki morda ve celo več od njih in če vam kdaj kaj svetuje ali »pošraufa«, to gotovo ne more biti slabo. Pa še privarčevali boste, on pa bo zelo vesel, če ga boste peljali na kako pivo. Še če ga na večerjo, bo veliko ceneje, kot če peljete avto na servis.
Menjavo nekaterih delov vozila lahko opravimo sami. Denimo brisalci, avto žarnice, prevleke za sedeže, gumijaste avto preproge in še marsikaj je tako enostavno zamenjati, da zna to skoraj vsakdo. Akumulator že ni več tako enostavno zamenjati, hitro se kaj zalomi, vseeno pa lahko pod pokrovom motorja kaj vseeno naredite sami. Denimo dolijete olje ali pa tekočino za vetrobransko steklo. Težje je denimo zamenjati olje, saj morate prejšnjega spustiti ven. Tudi zračni ali oljni filter marsikomu že predstavlja težavo. Iskreno povedano, prej sem omenil, kot nekaj preprostega, tudi avtomobilske žarnice so vse večja težava.

V nekaterih vozilih so tako dobro skrite ali pa so tako težko dostopne, da do njih skoraj več ne morete. Avto žarnice (http://www.silux.si) sicer lahko v večini vseeno še vedno zamenjate sami, lahko pa vam jih denimo na AMZS, na vašem najljubšem avto servisu ali kjerkoli drugod. V tem primeru seveda plačate tudi storitev, pa tudi žarnice po višji ceni, kot če bi jih kupili sami v trgovini ali po spletu, a marsikomu se zdi res trapasto, da bi plačeval za nekaj, kar lahko napravo sam v nekaj minutah.

V isti kategoriji: