Kdaj opravljati servis motorjev?

Ste ljubitelj motornih konjičkov in se z njimi še kako radi popeljete na dolgo sproščujočo pot v poletnih dneh. Opravite tudi veliko kilometrov, saj so vaše poti dolge in si radi spočijete možgančke nekje daleč od vašega doma in vseh skrbi, pa je motor ravno pravi spremljevalec za to? Če prevozite veliko kilometrov, potem je pametno, da tudi redno servisirate vaš motorni konjiček, da se prepričate, da je z njim vse v redu in da je pripravljen za nadaljno pot.

servis motorja

Velika večina serviserjev vam bo svetovala, da servis motorja opravite v jesenskem času, ko se boste odpeljali zadnjo vožnjo. To pa svetujejo zaradi tega, ker je veliko bolje da motor skozi zimo ne stoji z zastarelo mašino in kakšno okvaro, ampak da to pred zimskim spanjem v topli garaži odpravijo serviserji. Hkrati pa boste lahko spomladi, med tem ko bodo drugi čakali v koloni na servis motorjev, se vi še veselo odpeljali na pot z vašim motornim konjičkom.

Kako pogosto bi morali opravljati servis motorjev?

O tem kako pogosto bi se moral opravljati servis motorjev je težko govorite, kajti popolnoma je odvisno od tega koliko je star motor, koliko kilometrine prevozite z njim in seveda tudi to, kako pogosti so bili opravljeni servisi.

motor

Če so servisi določeni s strani podjetja, potem se jih držite in ostanite brez skrbi, drugače pa se vse to lahko pozanimate pri serviserju, ki vam bo glede na ogled motorja lahko ocenil, kako pogosto boste morali obiskovati servis motorjev, glede na vašo vožnjo in letnik motorja.

Kako ugodno opraviti servis motorjev?

Kako ugodno boste lahko opravili servis motorjev je zanimivo vprašanje, ker je ta cena lahko zelo različna? Če boste pri istem serviserju redno obiskovali servis, vam bo ta lahko na podlagi prejšnjih opravljenih servisov približno povedal, koliko denarja imejte s sabo v denarnici. Če pa servis pri nekem serviserju opravljate prvič, pa vam ta zagotovo ne bo moral povedati cene, dokler ne opravi sam servis.

Preberite si še naslednji članek: Ključni kos opreme za vsakega motorista

Motoristi so na cesti slabo vidni in zaradi tega še bolj kot drugi udeleženci v prometu izpostavljeni nesrečam. Kljub temu polovica motoristov poroča, da vsaj občasno vozijo brez dodatne motoristične opreme, kot so jakna, škornji, motoristične rokavice, želva. 

Cena bo znana, ko bo motor na stojalu in ga bodo mehaniki pregledovali in ocenili ali je potrebno na vašem motornem konjičku kaj zamenjati in popraviti ali je ta popolnoma pripravljen za novo sezono. Vsekakor pa je pomembno, da je servis motorjev opravljen podrobno (motorno olje je prav tako potrebno zamenjati) in da ste lahko brez skrbi na sami vožnji z vašim motorjem v novi sezoni.

V isti kategoriji: