Kdaj so zobne luske najboljša rešitev?

Imeti zdrave in lepo oblikovane zobe, je verjetno želja vsakogar. Žal pa se lahko le redki srečneži pohvalijo z obema omenjenima lastnostma. Morda so vaši zobje povsem zdravi, a niste zadovoljni z njihovo obliko ali pa obratno: imate lepo poravnane zobe, a niso povsem zdravi.

Če ste nezadovoljni z videzom svojih zob, vam dandanes zobozdravstvene storitve lahko ponudijo marsikatero izjemno učinkovito rešitev. Med drugim so to tudi zobne luske. Kdaj se je primerno odločiti zanje, pa v nadaljevanju.

Razlogi za nameščanje zobnih lusk

Lahko rečemo, da so zobne luske namenjene za vsakogar, ki ni povsem zadovoljen z videzom zob. Z njihovo pomočjo se namreč spreminja oblika, barva pa tudi sama velikost zobu.

Zanimanja za zobne luske je vse več, saj smo na sploh vedno bolj ozaveščeni o tem, kaj ponuja tovrstna storitev. Po korekciji zob z luskami se lahko vsakomur spremeni življenje. Poveča mu na primer samozavest.

Zobne luske so tanke lupine iz porcelana ali kompozitnega materiala, ki se pritrdijo na sprednjo površino zoba, da izboljšajo estetiko, obliko ali barvo zob.

Z zobnimi luskami je torej mogoče na preprost, povsem neboleč in dovolj hiter način zagotoviti izboljšavo videza zob. Za pripravo površine za zobne luske je potreben samo minimalni poseg brušenja zob.

Koliko zobnih lusk je potrebnih in kakšna je njihova nega?

Preden se odločite za zobne luske, se boste morali o tem temeljito pogovoriti s svojim zobozdravnikom. In ko ga boste vprašali, koliko lusk bo potrebnih, bo njegov odgovor vedno sodo število. Za večino pacientov velja, da potrebujejo od dveh do dvanajst lusk.

Kar se tiče nege za zobne luske, je podobna kot za nego naravnih zob. Vsaj dvakrat dnevno jih je treba ščetkati in to početi vsaj dve minuti. Prav tako je zelo dobrodošla uporaba zobne nitke in bruksistična opornica. Slednja omogoči dobro zaščito pred morebitnim škrtanjem in stiskanjem zob ponoči.

Predvidljivost rezultatov zdravljenja

Rezultati zdravljenja v primeru namestitve zobnih lusk so predvideni že vnaprej. To omogoči poseben postopek. Včasih zobozdravnik pacientu svetuje, naj se raje namesto zobnih lusk odloči za zobne prevleke. Navadno v primeru, če je destrukcija zob nekoliko večja.

Zobne prevleke so prav tako boljša izbira v primeru večjega števila plomb. V tem primeru se morajo zobje obrusiti po vseh ploskvah. Na obrušeni krn se namesti nato prevleka.

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *