Ustrezna izbira hodulje za učinkovitejšo gibljivost in mobilnost

Dve izjemno pomembni področji delovanja človekovega telesa sta vsekakor gibljivost ter mobilnost. Z leti se na žalost kar precej omejujeta, prav tako pa ju lahko okrni tudi kakšna poškodba, nenazadnje bolezen. Odličen pripomoček v takšnem primeru je hodulja, saj lahko pripomore k bolj stabilnemu koraku, posledično pa tudi k izboljšani mobilnosti, samostojnosti in počutju.

Na sploh hoduljepogosto povezujemo s starejšimi osebami, kljub temu pa se potreba po tovrstnem pripomočku lahko v resnici pojavi v kateremkoli življenjskem obdobju. To je namreč vrsta pripomočka, ki osebam s težavami pri hoji ne le pomaga, ampak jim lajša tudi izvajanje vseh drugih dejavnosti. Sicer pa navadne hodulje v veliki meri razbremenijo tudi svojce, saj posameznika niso več primorani ves čas držati pod roko ter ga voditi sem ter tja po stanovanju ali pa na prostem.

Različne vrste hodulj

V specializiranih prodajalnah z medicinskimi pripomočki so vam na voljo hodulje vseh vrst. Praviloma vam ponudniki omogočajo, da takšne pripomočke lahko kupite ali pa najamete za določen čas. Najpomembneje pa je, da si izberete takšne, ki vam bodo ponudile odlično oporo pri hoji in vam prav tako pomagale pri ravnotežju ter stabilnosti. Z njihovo pomočjo ne boste samo bolj mobilni, temveč tudi precej bolj samostojni.

Hodulje in bergle so koristen pripomoček pri hoji

S pravo izbiro hodulj lahko dobimo občutek, da lahko vsaj do neke mere poskrbimo zase, posledično se nam vrne tudi samozaupanje ter večja motivacija za kakovostno življenje, kljub oviram, s katerimi se je treba soočiti.

Izbira univerzalne hodulje

Univerzalne hodulje so dobrodošla izbira za vse tiste uporabnike, ki težko hodijo. Omogočajo jim funkcijo navadne ter recipročne hodulje skupaj. Pomagajo ohranjati ravnotežje ter stabilnost. Z uporabo tovrstnega medicinskega pripomočka se teža osebe prenaša na hoduljo in ne kot navadno na svojce, ki osebi pomagajo pri hoji.

Uporabnik bo s pomočjo takšnega izdelka bolj samostojen, tudi svojci bodo precej razbremenjeni, saj se lahko nastavlja po višini, tako da jo lahko prav vsak prilagodi glede na svoje potrebe. Zelo preprosta je tudi za transport in za shranjevanje, ker se jo lahko zloži. Za uporabo pa je primerna tako v notranjih kot tudi zunanjih prostorih.

V isti kategoriji: