Avtomobilske žarnice – nepogrešljiv del vozila

S tem, ko se odločimo za nakup vozila, se je potrebno zavedati, da bo avtomobil potreboval tudi redno skrb oziroma vzdrževanje. Poleg rednih servisnih storitev in sprotne skrbi za polnjenje z gorivom je potrebno poskrbeti tudi za ustrezno delovanje vseh avtomobilskih delov. Sem sodijo tudi avtomobilske žarnice.

Avtomobilske žarnice so obvezen del vozila oziroma avtomobilskih svetil. Delovanje žarnic zagotavlja vožnjo ponoči oziroma v zahtevnejših vremenskih situacijah. Pogostokrat pride do okvare avtomobilskih žarnic – le-te pa lahko zamenjamo kar sami, poskrbeti moramo le, da kupimo ustrezen izdelek. Kupimo jih lahko v specializiranih trgovinah, na bencinskih postajališčih ali pa na spletu.

Vrste avtomobilskih žarnic

Na trgu lahko najdemo pestro ponudbo avtomobilskih žarnic. Med bolj priljubljenimi so zagotovo H1, H4 in H7 žarnice. Naštete avtomobilske žarnice so zanesljiva izbira, zato se vozniki največkrat odločajo za nakup prav teh, obenem pa jih priporočajo tudi proizvajalci vozil. Gre namreč za halogenske avtomobilske žarnice.

Avtomobilske žarnice H1, H4 in H7
Avtomobilske žarnice H1, H4 in H7 so zanesljiva izbira, zato se vozniki največkrat odločajo za njihov nakup.

Halogenske žarnice zagotavljajo svetlobo in s tem vidljivost cestišča ter vidnost ostalim udeležencem v prometu. Zagotavljajo svetilnost brez bleščanja, zato so najboljša izbira za vse prometne udeležence. Poleg dobre vidljivosti, ki jo zagotavljajo tovrstne žarnice, je velika prednost tudi dostopnost – kupimo jih lahko na številnih lokacijah – ter ugodna cena. 

Sodobni trendi avtomobilskih žarnic

Poleg zanesljive izbire halogenih avtomobilskih žarnic postajajo vse bolj priljubljene LED luči. Tudi tovrstne luči se ponašajo s številnimi prednostmi. V zadnjih letih so LED avtomobilske žarnice postale cenovno dostopnejše, kar je, poleg drugih pozitivnih lastnosti, zagotovo eden izmed razlogov, zakaj te žarnice postajajo vse bolj pogosta izbira. 

Pazite na to, preden namestite LED žarnico. Nastavitev položaja LED avtomobilske žarnice in orientacija LED žarnice

LED žarnice imajo daljšo življenjsko dobo, nizko porabo energije in se med samim delovanjem ne segrevajo. So izredno učinkovite, izkoristek svetlobe pa je tako maksimalen. Čista in izjemno močna svetloba sta vsekakor prednosti, ki ju vsak posameznik želi med samo vožnjo v nočnem času oziroma v zahtevnejših vremenskih situacijah. Pred samim nakupom se je smiselno prepričati, ali lahko tovrstne žarnice sploh namestimo v naše vozilo – za delovanje je namreč potreben poseben mehanizem. 

Avtomobilske žarnice so osnoven in obvezen del avtomobilske opreme. Delovanje žarnic zagotavlja svetlobo, ki je nujna za varno vožnjo – osvetljuje nam cestišče obenem pa posrbi za našo vidljivost. V kolikor pride do okvare žarnic, lahko za to poskrbimo kar sami. Tako bo vožnja še naprej varna.

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *