Pomembnost rednih pregledov oči

Bolezni oči so vedno bolj pogoste

Dandanes je možno opaziti, da ima vedno več otrok težave z očmi. Tako kratkovidnost oziroma miopija postaja bolezen, ki dosega pandemične razsežnosti. To je izredno škodljivo za otroke, saj jim preprečuje uživanje v igranju s prijatelji, raziskovanju sveta, razvijanje hobijev ter učenje. Optik lahko hitro opazi znake miopije tudi pri najmlajših otrocih. Tako lahko pričnemo omenjeno stanje zdraviti še preden se razvije v hudo bolezen, ki lahko poškoduje oči. 

Okulistični pregled
Pri okulističnih pregledih se moramo zavedati, da obstajajo dve glavni vrsti.

Tako tudi preprečimo, da bi naši otroci pri odraščanju razvili bolezni oči, ki jim lahko močno poslabšajo kvaliteto življenja v prihodnosti.

Optik lahko hitro preveri zdravje oči

Pri okulističnih pregledih se moramo zavedati, da obstajajo dve glavni vrsti. Prvi je splošen pregled, ki je namenjen preverjanju splošnega vida. Opravi ga šolski pediater, osebni zdravnik, prostovoljec v okulistični kliniki ipd. To je zelo osnoven test, ki ne povzame samega zdravja naših oči. Tako ni možno razumeti globljih razlogov, ki povzročajo določene težave. Obenem pa tudi ni možno opaziti razvijajočih bolezni v očeh. 

Pregled pri optiku je najbolj obsežen in celovit pregled naših oči, ki nam lahko pove veliko o našem splošnem zdravju. Za to pa je potrebno veliko znanja, ki si ga lasti optik, kot tudi posebna oprema in inštrumenti. 

Odkrijmo druge bolezni z okulističnim pregledom oči

Dejstvo je, da so oči zelo občutljiv organ. To pa ima tudi eno veliko prednost – , da odražajo zdravstveno stanje našega telesa. Tako je možno, da nam bo optik odkril diabetes, visok krvni pritisk, previsok holesterol, tumorje, avtoimunske bolezni idp. Možno je tudi, da se na podlagi zdravja oči postavi osnovno diagnozo težav s ščitnico in drugimi organi.

V isti kategoriji: