Tribulus terrestris ali navadna zobačica

Ljudje za kakovost našega življenja poskrbimo tudi tako, da posegamo po številnih izdelkih, ki nam pomagajo pri zdravljenju ali izboljševanju marsičesa. Tako nam pogosto sploh ni treba zahajati k zdravniku, saj v veliki meri lahko z različnimi sredstvi tudi sami poskrbimo za naše zdravje ter počutje na sploh.
Verjetno ste že kdaj slišali tudi za rastlino, ki se imenuje navadna zobačica. Mnogi jo prepoznajo tudi pod latinsko različico imena, ki se imenuje tribulus terrestris. Njena glavna lastnost je ta, da lahko stimulira naravno sproščanje testosterona pri ženskah in tudi pri moških. Pozitivno vpliva na proizvodnjo sperme pri moških. Pri ženskah pa na stimulirajoči hormon in estradiol.

Uporaba rastline pri ženskah

Navadna zobačica ali tribulus terrestris je, kot smo že omenili, pomembna za ženske in tudi za moške. Pri ženskah je pomembna zato, ker jim ponuja naravno podporo pri zorenju jajčec in plodnost, primerna pa je tudi za uživanje v času menopavze ali menstrualnih težav.

Navadna zobačica

Mnoge ženske po njej posegajo tudi zato, ker v veliki meri pripomore k naravnemu ravnovesju ženskega hormona, prav tako za zelo pozitivno vpliva na duševno počutje.

Uporaba rastline pri moških

Navadna zobačica ali tribulus terrestris je primerna tudi za moške. Zanjo je tudi značilno, da naravno podpira proizvodnjo sperme in njihovo življenjsko dobo. Prav tako je tudi naravna podpora za raven testosterona, pozitivno pa še vpliva na duševno počutje. Med pomembnimi prednostmi je tudi ta, da podpira libido.

Sicer pa je navadna zobačica najbolj primerna ta moške in ženske v srednjih letih in tudi za starejše. Deluje tudi kot tonik za izboljšanje fizičnega in psihičnega počutja.

Priporočen dnevni odmerek

Ko bomo kupili tovrstno rastlino, ki se na trgu nahaja v več oblikah, je zelo pomembno, da smo pozorni predvsem na njeno odmerjanje. Če jo bomo kupili v obliki kapsul, potem se priporoča 2 kapsuli na dan, in sicer v večernih urah. Kapsuli pa moramo popiti z zelo veliko količino vode. Nikakor ne smemo prekoračiti dnevnega odmerka. Uporabniki nam priporočajo, da jo pri uporabi kombiniramo še z drugimi živili. Neprekinjeno se lahko uživa tri tedne. Če o čem v povezavi s to rastlino izjemnega pomena nismo prepričani, je bolje, da se pred nakupom in uporabo posvetujemo tudi s prodajalci rastline oziroma njenega izdelka.

V isti kategoriji: