Klorela – enocelični organizem z neverjetnimi učinki

Živilo, ki vsebuje vitamine, minerale, esencialne maščobne kisline, polisaharide in obilico klorofila, ter je odlično tudi za vegane. Veste, o čem govorimo? Ne, nimamo v mislih kakšne povrtnine, temveč nekaj veliko bolj preprostega: enocelično algo, imenovano klorela, ki velja zapravi zaklad hranil in se tako uvršča v sam vrh med superživili.Klorela 

Zakaj ji pravimo klorela?

Alga, ki ima neverjetne lastnosti, je najbolj bogata s kloforilom, zato so jo povsem enostavno poimenovali klorela. Če bi dali na tehtnico gram klorele in gram katere koli druge rastline, bi bila po vsebnosti klorofila klorela nesporna zmagovalka, to pa pomeni, da lahko za naše zdravje in dobro počutje pomeni pravi čudež. Zakaj? Ker klorofil skrbi za zdravo kri in za zdravo črevesje. Sicer pa klorela zaradi vsebnosti drugih koristnih snovi, torej vitaminov, mineralov, antioksidantov in esencialnih maščobnih kislin skrbi za naše zdravje na splošno: precej izboljša naš imunski sistem, pozitivno zavira rakave bolezni, je odlična pri zdravljenju diabetesa oziroma nadzorovanju krvnega sladkorja, z njo si lahko pomagamo pri kandidi, vnetju trebušne slinavke in cirozi jeter ter hepatitisu, prav tako pa tudi pri drugih težavah s prebavili, pri slabokrvnosti, pri virusnih in bakterijskih okužbah ter celo pri multipli sklerozi. Povedano na kratko: z uživanjem klorele ne morete zgrešiti, ne glede nato, kakšno zdravstveno težavo imate. In če je nimate? Potem je vsekakor priporočljivo preventivno uživanje oziroma uporaba klorele kot izjemno zdravega in vsestranskega prehranskega dodatka – za vso družino!

Pomoč klorele pri razstrupljanju telesa

Klorela v prahu

Omenili smo že, da klorela odlično vpliva na prebavila, prav črevesje in organi kot so jetra ter trebušna slinavka pa so bistveni, če želimo poskrbeti za razstrupljanje. Dokazano je, da drobna alga odlično vpliva na delovanje in čiščenje jeter, tudi pri tistih, ki imajo težave z alkoholom. Sicer pa poskrbi alga še za nekaj: za odstranjevanje težkih kovin iz telesa, na primer živega srebra, kadmija, arzena, svinca …

Kako klorelo uživamo?

Klorela je na voljo tako v prahu, kot stisnjena v tabletke, ki jih enostavno pogoltnemo. Če vam okus ni všeč in klorele v prahu ne marate uživati same, jo lahko preprosto primešate smoothiejem. Tako boste povsem preprosto očistili svoje telo, poskrbeli za več energije in si zagotovili zdravje.

termalni center Thermana Laško

Termalna voda ima mnoge zdravilne učinke

Vsak izmed nas pozna pozitivne učinke tuširanja, kopanja in drugih načinov osvežitve telesa. Dandanes pa se še vedno zelo malo ljudi zaveda zdravilnih učinkov, ki jih ima termalna voda.

V isti kategoriji: