Marelična jedrca

Kako pojeste jabolko? Ga olupite, odstranite koščice in se ga šele nato lotite? Kako pa marelico? Na pamet vam ne pade, da bi jedli marelična jedrca, kajne? Sedaj vas mormao razočarati, da ste morebiti bili doslej v zmoti in, da bi morali pravzaprav jesti vključno tudi jedrca, ki so tako zdrava, da če bi to prej vedeli, bi verjetno vsako od njih pojedli.

Zanimivo je, da ljudje jemo večinoma sredico vsega, kar pomeni, da vse karkoli je za olupit, olupimo. Ne razmislimo pa v tej smeri, da je mogoče prav v koži nekaj, kar pa lahko odlično vpliva na naše zdravje. In zato smo začeli jesti sadje vred z olupkom. Kljub temu, v kolikor pa sadje ima kakšno »sredico« ali jedro, ga bomo odvrgli. Vse dokler ne slišimo, koliko pozitivnih učinkov ta lahko imajo.

Če se osredotočimo recimo na marelična jedrca, katera so pravzaprav tudi okusna in jih lahko jemo na različne načine in sicer samostojno kot prigrizek. Mešamo jih lahko v različne smutije , kosmiče, sokove, ipd. Na voljo so nam različni recepti, ki ne bodo poskrbeli smao za naše zdravje, pač pa tudi nasitili naše želodce in osrečili naše brbončice. Ti pa vsi vsebuje omenjena jedrca, ki so danes tako zelo cenjena. Dobro pa je, da jih dobimo že v prosti prodaji v raznih fizičnih ali spletnih prodajalnah, ki se ukvarjajo s prodajo bio hrane in dopolnil. In po odlični ceni. Kar pomeni, da nam ni potrebno odpreti in pojesti veliko marečic, da bi prišli do njenih jedrc.

Jedrca so odličen vir vlaknin in beljakovin, ki so tako zelo pomembna našemu telesu in jih običajno najbolj vnašamo prav sprimerno prehrano. Pomanjkanje teh lahko pripelje do raznih zdravstvenih težav. Torej gre za tako enostavno in dostopno rešitev, da skorajda nimamo razloga, da tudi sami ne bi poskusili uživati jedrca marelic, ki bodo tako dobrodejno učinkovala na naše zdravje in s tem splošno počutje.

V isti kategoriji: