Slovenske terme so kraj za oddih in počitek

Zdravje je največje bogastvo vsakega človeka. Ko ga enkrat izgubimo, ga zelo težko pridobimo nazaj. V današnjem svetu je hitro mogoče zaiti na narobno pot, kar se tiče ohranjanja našega zdravja. Številne obveznosti, stres, življenjski izzivi in podobno nam odvzamejo življenjsko energijo, posledično pa tudi poslabšajo zdravje.

Ajurveda uporablja koncept doš, ki pojasnjuje, kako ti elementi (prostor, zrak, ogenj, voda in zemlje) medsebojno delujejo v nas. Vsaka oseba ima edinstveno ravnovesje doš, ki določajo njene telesne in duševne značilnosti. Vir slike: Thermana Laško

Slovenske terme vsebujejo številne fizioterapevtsko aktivnosti, vrhunsko hrano in zdravilne termalne kopeli, ki so poznane po celi Sloveniji in tudi v tujini. Omogočeno nam je, da se za nekaj časa ustavimo, napolnimo energijo in si odpočijemo.

Ayurveda center Laško

Tradicionalna medicina, ki celostno obravnava človeka je lahko zelo koristna pri odpravljanju in lajšanju bolečin, raznih bolezenskih stanj telesa ter podobno. Dober primer tega je ayurveda, ki jo prakticirajo izvrstni terapevti. Uči nas živeti z naravo v sožitju, poslušati svoje telo in ohranjanti zdravo čustveno ter fizično stanje. Omenjena veda oziroma način zdravljenja prihaja iz Indije. 

Pri ayurvedi se posvečajo terapevti štirim elementom vsakega človeka, ki morajo biti v ravnotežju. To pa so duša, um, čustva in fizično telo. Tako se vzame v zakup duševno, spiritualno in fizično zdravje vsakega posameznika. Pri omenjeni terapiji je zelo pomembno čustveno stanje, fizične aktivnost in interakcije med ljudmi. Veliko vlogo pa tudi igra prehrana. 

Zdravilne terapije prikrojene potrebam posameznika

Zdravilišče Laško se lahko pohvali z zelo dolgo tradicijo razvijanja medicinskih programov, ki temeljijo na izboljšanju počutja posameznika. Že več kot 165 let se v Zdravilišču Laško razvijajo programi k celostnemu pristopu zdravljenja človeka. Upoštevajo se posameznikove želje, trenutno zdravstveno stanje, prehranjevalne navade in veliko več. Na ta način je mogoče prikrojiti program zdravljenja za določeno težavo, bolezen oziroma telesno stanje.

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *