Lasersko odstranjevanje znamenj

Znamenje je rjavo obarvana kožna sprememba. Lahko raste v nivoju kože, lahko pa je nekoliko privzdignjeno. Možna so tudi pecljata znamenja. Strokovno ime za znamenje je nevus. V zgodnji mladosti imamo nekoliko manj znamenj. Rastejo nam nekje do 30. leta starosti. Navadno so kožna znamenja manjša, pravilne oblike ter pigmentirana.

Ljudje naj bi imeli v povprečju okoli 30 do 50 znamenj. Ta so večinoma povsem nenevarna, kljub temu pa jih je treba dobro zaščititi pred manj ugodnimi zunanjimi vplivi. Po drugi strani pa je lahko znamenje na telesu nevarno. V tem primeru je potrebno ustrezno zdravljenje. Vse bolj pa je priljubljeno tudi lasersko odstranjevanje znamenj, za katerega se odločajo zlasti osebe, ki jih znamenja tako ali drugače motijo.

Najpogostejši razlogi za odstranjevanje znamenj

Lasersko odstranjevanje znamenj je torej vse bolj zaželena in priljubljena metoda odstranjevanja. Na sploh pa se odstranjevanje znamenj zlasti priporoča tedaj, kadar za to obstaja precej tehten razlog.

Posvetujte se s strokovnjakom za varno lasersko odstranjevanje znamenj

Odstranjevanje znamenja je še posebej priporočljivo tedaj, kadar se prične spreminjati oziroma prične na novo rasti. Čimprejšnja odstranitev je še toliko bolj smiselna, če obstaja sum, da gre za rakasto spremembo. Znamenje je priporočljivo odstraniti tudi tedaj, kadar je funkcionalno moteče. To pomeni, da je možnost, da ga ranimo ali pa da nam je v napoto. Znamenje si lahko odstranite tudi tedaj, kadar vam predstavlja večji estetski problem. V tem primeru pa seveda govorimo o lepotni operaciji.

Zakaj se odločiti za lasersko odstranjevanje znamenj

Lasersko odstranjevanje znamenj je izjemno hiter ter povsem neboleč postopek. Praviloma ne povzroča brazgotinjenja, krvavenja, indikacije. S kakovostnim laserjem se opravi pregled in odstrani nenevarne spremembe. Na takšen način se zagotovi hitro ter učinkovito odstranitev s popolnim estetskim rezultatom.

Bodite zadovoljni v svoji koži

Odstranjevanje znamenj z laserjem je dobrodošlo tudi, če imate plitke gube ali pa zaradi sonca poškodovano kožo – hrapavost, usnjat videz ter podobno.

V isti kategoriji: