Medzobne ščetke za učinkovito čiščenje zob

Vsakodnevna nega praviloma vključuje tudi čiščenje zob. Tovrstno opravilo navadno izvajamo zgodaj zjutraj in tik pred spanjem. In čeprav zobe skrbno umivamo vsaj nekaj minut na dan s kakovostno izbrano zobno pasto, ne dosežemo vedno želenih rezultatov. Ob tem pa se seveda vprašamo, ali je za nego zob dovolj le primerno oblikovana oziroma velika zobna ščetka ter kakovostna pasta za zobe.

Strokovnjaki bi na omenjeno vprašanje hitro odkimali. Za temeljito čiščenje zob so potrebne tudi medzobne ščetke. Enako dobrodošla je tudi zobna nitka, še posebej, če so razmiki med zobmi nekoliko manjši. Za piko na i pa je dobro v kopalniški prostor namesto klasične ščetke namestiti primerno električno.

Pravilna uporaba medzobne ščetke

Na trgu lahko izbirate med različnimi vrstami medzobnih ščetk. Pravo vam lahko pomaga izbrati osebni zobozdravnik ali pa ustni higienik. Seveda pa je takšen zobni pripomoček potrebno pravilno uporabljati, če želite doseči prave učinke.

Medzobna ščetka omogoča enostavno čiščenje zob
Medzobna ščetka za učinkovito čiščenje zob

Medzobna ščetka se najprej postavi pod rahlim kotom pred medzobni prostor. Slednje pomeni vrzel med dvema sosednjima zoboma. Potisnete jo noter; sprva samo malo, kasneje pa jo poravnajte in potisnite čisto do konca. Izvlecite jo kar se da nežno. Nadaljujete z naslednjim medzobnim prostorom.

Pripomoček za čiščenje zob primeren tudi za zobni aparat

Dejstvo je, da se lahko med zobmi ter zobnim aparatom nabere kar precej oblog in druge umazanije. Zagotovo najbolj učinkovito pa jih odstranimo ravno z uporabo medzobne ščetke. S takšno vrsto pripomočka namreč lahko očistimo tudi vsa težje dostopna mesta. To je preprosta pot do boljšega ustnega zdravja.

Poglejte si video, ki prikazuje učinkovito čiščenje zob.

Pri izbiri ščetke za med zobmi boste opazili, da so torej na voljo iz različnih materialov in različno oblikovane. Lahko izbirate med plastičnimi in aluminijastimi, ravnimi, krivimi, takšnimi s kratkim ali pa dolgim držalom.

Zobne ščetke prijazne do okolja

Medzobne ščetke priznanih in uveljavljenih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk predstavljajo sistem, ki je do okolja izjemno prijazen. Pripomočki za zobe so namreč na razpolago v prijaznejšem pakiranju z nadomestnimi nastavki. Prilegajo se držalom medzobnih ščetk. Samo z enim klikom lahko odstranite stari nastavek. S ponovnim klikom pa namestite novega. To je vsa umetnost. Zelo praktično in tudi precej manj odpadkov.

V isti kategoriji: