Kam za prvomajske praznike?

S kolegi smo se pogovarjali kam bi jo mahnili za prvomajske praznike. Vsako leto se nas zbere prijetna druščina, od štirih do osmih prijateljev. Običajno se odpravimo z avtomobili nekam v kakšno sosednjo državo. Šli smo že po celi Hrvaški, šli smo v Avstrijo, v Italijo, pa tudi v bolj južne kraje.

A letos je eden izmed kolegov prišel na idejo, da bi šli kampirat. Ideja se nam je vsem zdela zanimiva. A kampiranje v šotorih za prvomajske praznike zna biti nepredvidljivo zaradi vremena. Konec aprila in začetek maja je lahko še prav mrzlo. Nato pa smo se spomnili, da bi lahko šli na krajše potovanje kar z avtodomom. Tako bi združili kampiranje z udobjem, saj ne bi čisto nič tvegali zaradi slabega vremena. Izposoja avtodoma je bila torej prava izbira za nas.

Izposoja avtodoma zadnja leta pravi hit

Povedali so nam, da je za prvomajske praznike kar veliko povpraševanje po izposoji avtodomov. Povprašali smo naokoli za ponudnike. Izposoja avtodoma je bila na voljo že skoraj na vsakem koraku. Očitno je to zadnjih nekaj let prav velik hit med pohajači. Dobili smo nekaj dobrih ponudb, od zelo ugodnih pa tudi do zelo dragih, ki so nudili zelo veliko ugodja in luksuza.

A naša druščina je bolj skromna, in je pomembnejše od luksuza dobra zabava. Zato smo se odločili za neko srednjo varianto. Rezervirali smo avtodom pri ponudniku, kjer je bila izposoja avtodoma približno 120 evrov na dan. Avtodom pa je bil dovolj velik za 6 ljudi.

Kam z avtodomom

Nato je sledila izbira potovalne destinacije. Z avtodomom je lahko potovanje zelo zanimivo, saj se lahko po poti ustavljaš in brez velikih stroškov in dela prespiš skoraj kjerkoli. Zato smo se odločili, da se odpeljemo do Grčije.

Prvomajski prazniki so idealni za potep po Grčiji, saj v tem času tam še ni preveč turistov, pa tudi vreme zna biti že prijetno toplo. Izposoja avtodoma se nam je letos resnično obrestovala, saj smo iz Grčije prišli vsi navdušeni, polni lepih spominov. Prav gotovo se bomo naslednje leto za prvomajske praznike ponovno odločili za izposojo avtodoma. Mogoče bomo šli celo z dvema avtodomoma, da bo naša druščina še številčnejša.

Ali ste vedeli, da uporaba EGR ventila zmanjšuje izpuste plinov v okolico? Preberite si več o tem.

V isti kategoriji: