Strešni kovčki – skrinje za vse, kar potrebujemo na poti

Oblika skrinje že od nekdaj velja za najbolj priročno, kadar je potrebno shranjevanje velike količine stvari. Včasih so v lesenih skrinjah shranjevali oblačila in jih uporabljali namesto potovalnih kovčkov. Babice so imele skrinje za shranjevanje razsutih živil, na primer za zimsko hrambo pšenice ali moke.Strešni kovčki

Kasneje so si gospodinje pripravljale ozimnico v zamrzovalno skrinjo. In ker je skrinja praktična oblika, v katero lahko veliko shranimo, so si jo izposodili tudi strešni kovčki, ki jih namestimo na avtomobile, in tako poskrbimo, da imamo več kot dovolj prostora za prtljago.

Zakaj imajo strešni kovčki obliko skrinje?

strešni kovček za avto
Nakup nosilcev strešnih nosilcev za avto je prvi v vrsti, da boste nanje lahko namestili srtešni kovček.

Prostor, ki se odpira tako, da se pokrov dvigne na vodilih oziroma vzvodih, je za avtomobilske kovčke tako rekoč nujna izbira. Zakaj? Ker je zaradi aerodinamičnosti nujno, da so avtomobilski kovčki čim bolj kompaktni oziroma se v največji možni meri prilegajo strehi avtomobila in tako omogočajo neovirano vožnjo. Strešni kovčki so nizki in široki, da čim manj vplivajo na vozne lastnosti avtomobila, glede na to, kako velik kovček potrebujete, pa so dolžine in tudi širine seveda različne.
ker je kovček nizek, ga je najlaže odpirati tako, da se pokrov dvigne, kar je edino praktično še iz enega razloga: strešni kovčki so na avtomobilu precej visoko, in kadar jih polnimo oziroma praznimo, je treba kar precej stopiti na prste, če želimo v notranjost dejansko pokukati, pa tudi kakšna pručka ni odveč.

Zakaj so strešni kovčki tako priljubljeni?

Tisti ljudje, ki ves čas potrebujejo veliko prtljažnega prostora, se običajno odločijo za nakup avtomobila z velikim prtljažnim delom, a dejstvo je, da je pri večini ljudi prtljažnik običajno prazen. Zakaj bi kupili avto v karavan različici, če pa potrebujete velik prtljažni prostor le takrat, ko greste na daljšo pot oziroma na dopust? Nesmiselno je kupiti velik avto, ki je seveda dražji, poleg tega pa pri mesti vožnji tudi zelo nepraktičen. Veliko boljša odločitev je, da se odločite za strešni kovček – in tega namestite na svoj avto takrat, ko morate s seboj na pot vzeti veliko stvari. Vanj boste spravili ravno toliko, kot bi v prtljažnik, ali pa še celo več, odvisno od tega, za kakšno prostornino strešnega kovčka se odločite.
In ko avtomobil prodate? Prtljažni prostor oziroma strešni kovček bo še vedno vaš, torej ga lahko uporabljate tudi pri naslednjem avtomobilu.

https://www.youtube.com/watch?v=uhwsHLnm3pw

V isti kategoriji: