Mnenje o DeWalt verižni žagi

DeWALT DCCS620P1 30cm 12V kompaktna brezkrtačna verižna žaga

DEWALT je v zadnjem letu ali več svoja električna orodja za uporabo na prostem počasi vključeval v svojo 20-voltno linijo. Trenutno imajo 20-voltni obrezovalnik, puhalnik, škarje za živo mejo, zdaj pa so dodali novo kompaktno brezkrtačno motorno žago DCCS620 12V.

Nova 30-centimetrska verižna žaga ima veliko drugih lastnosti, ki jih najdete na večjih 40-voltnih ali FlexVolt verižnih žagah, kot so napenjanje verige brez orodja, brezkrtačni motorji, avtomatski mazalec verige s fiksno hitrostjo in Oregonov meč ter verigo. Eden od elementov, ki manjka, je sprožilec s spremenljivo hitrostjo. 20-voltni model ima sprožilec z eno hitrostjo, ki omogoča, da veriga teče pri 7 metrov na sekundo, ko pritisnemo sprožilec.

DEWALT DCCS620B 20V Max kompaktna akumulatorska verižna žaga z brezkrtačnim motorjem

Zato se lotimo vprašanja, ki zanima vse. Ali lahko DEWALT-ova 20-voltna max baterija napaja motorno žago DeWalt DCCS620P1 ? Odgovor je DA, lahko jo napaja, in kombinacija akumulatorja in motorja brez krtačk se pri tem obnese zelo dobro. Kompaktna verižna žaga z ročajem ne bo prva izbira pri podiranju dreves, ampak bo opravila zadovoljivo delo pri obrezovanju in rezanju suhega lesa na gradbišču. Žaga DeWalt DCCS620P1 je bila presenetljivo trpežna, saj smo naredili preizkus rezanja borovega drevesa, ki smo ga podrli nekaj dni prej, in nismo imeli nobenih težav s preobremenitvijo ali segrevanjem. Za žago te velikosti in napetosti se je obnesla zelo dobro.

DCCS620 Značilnosti

  • 30cm Oregonov meč in veriga z nizkim povratnim sunkom
  • Kompaktna, lahka zasnova (4kg)
  • Visoko učinkovit motor brez krtačk
  • Napenjanje verige brez orodja in gumb za pritrditev meča

Kakovost izdelave

Ko pogledate vse akumulatorske verižne žage podjetja DEWALT, boste opazili nekaj elementov, ki izgledajo enako. Napenjalec verige je najverjetneje deljen del med vsemi tremi akumulatorskimi žagami na trgu. Nekdo bi pomislil, da sem spada tudi pokrovček za polnjenje verižnega olja, vendar je ta element na tej žagi nekoliko slabši. Rekli bomo, da se pokrovček manj upogiba, ko olje maže gibanje, toda v vsakem primeru, pokrovček daje občutek, da ga je treba paziti pri prilagajanju žage.

V isti kategoriji: