Pozimi izberite tepihe iz gume in ne iz blaga

Predpražniki iz blaga so vizualno sicer lepši, vendar so manj praktični od gumijastih. Prvi so na voljo v različnih izvedbah, materialih in barvah. Imajo lahko različne vzorce, ki jih kombinirate s preostankom notranje opreme. Pri gumijastih je zgodba malce drugačna.

Gumijasti originalni tepihi za avto so bolj robustni in višji od modelov iz blaga. Na voljo so samo v eni barvi, brez posebnih barvnih vzorcev in dodatkov. So pa veliko bolj praktični in trpežni od ostalih variant. Odlikujeta jih masivna izdelava in odpornost na vsakodnevno rabo.

Prednosti pred izdelki iz blaga

Gumijasti originalni tepihi za avto so poseben namenjeni bolj intenzivnim vremenskim pogojem. Odlično se spopadajo z blatom, umazanijo, vlago in razlikam v temperature. So tudi enostavni za čiščenje. Potrebujete zgolj malo vode in čisto krpo. Za razliko od izdelkov iz blaga, se navkljub vlagi ne navzamejo vonja in ne smrdijo.

Voda se ne vpije v površino in vedno ostaja v globokih brazdah. Po končani vožnji tekočino preprosto obrišemo, originalni tepihi za avto pa so povsem enaki kot pri nakupu.

Posebna dovršena oblika

Vsi gumijasti originalni tepihi za avto so narejeni po posebnem vzorcu. Imajo visok zunanji rob ter kup notranjih robov, ki preprečujejo izlitje tekočine po avtomobilu. Posledično se notranjost avtomobila ne zamaže. Avto je ob redni uporabi povsem brezmadežen.

Prednost originalnih preprog je v sami obliki, ki se povsem prilega notranjosti avtomobila. Na tla jih je možno pritrditi tudi s posebnimi čepki. Na spodnji strani imajo vtisnjen protizdrsen vzorec, kar pomeni, da navkljub vašemu premikanju nog, originalni tepihi za avto ne drsijo po dnu avtomobila. Priročni so tudi takrat, ko jih uporabite v vozilih, ki si jih izposodite. Izposoja avtodoma je namreč vse bolj priljubljena in namesto, da se na koncu ukvarjate z dodatnim čiščenjem ali vam ga več zaračunajo, lahko kar sami zaščitite tla dodatno s tepihi, ki jih začasno v avtodom prenesete iz drugega vozila.

Izberite kvalitetne materiale

Na trgu je kup različnih modelov in znamk preprog. Izberite tiste, ki zagotavljajo neoporečnost izdelka. Originalne preproge imajo namreč kvalitetno gumo, ki ima poseben certifikat in zadošča evropskim standardom.

Cenejše znamke uporabljajo slabše kvalitetno gumo, kateri primešajo različne PVC elemente in odpadna olja. S tem se zmanjša varnost izdelka in obenem se poveča nevarnost za okolje. Dodatki in aditivi obenem tudi smrdijo. Slabe vonjave skušajo proizvajalci prikriti s posebnimi dišavami, ki se kmalu razdišijo, guma pa začne smrdeti.

V isti kategoriji: