Kvalitetna motoristična oprema za lepši jutri

Oblačila za motoriste

Oprema, ki jo motoristi potrebujejo za na pot se deli v več kategorij. Prva je kategorija oblačil oziroma dodatkov. Med te spadajo: ščitnik, ki ga dajo okoli pasu, da jim ščiti ledveni predel, pa maska (podkapa) na obrazu, da jih ne prepiha preko vratu in da jih ne tišči čelada, kvalitetne rokavice, ki jim omogočajo, da imajo dober oprijem na balanci, kvalitetna čelada, če pride do padca ter seveda dobri ščitniki za kolena, če pride do zdrsa, tisti ki bodo šli na daljšo pot, pa si bodo verjetno omislili tudi nepremočljiv kombinezon ali vsaj jakno in zelo dobre motoristične škornje.moto oprema Za večjo varnost pa ne gre pozabiti niti odsevnega jopiča.

Kam spraviti?

Potem sledi druga kategorija in to so razni pripomočki za na motor. Tukaj so predvsem velikega pomena dodatne torbe oz. motoristični kovčki, v katere je mogoče spraviti marsikaj. Potem je potrebno na daljši poti misliti tudi na to, da ne boste dehidrirali, zato je potrebno imeti pri roki bidon z vodo ali kakšno drugo tekočino. Novejši in kvalitetnejši so v nekakšnih vrečkah, iz katerih lahko preko slamice pijete tekočino med vožnjo. Ne pozabite tudi na varovalno torbico za mobilni telefon ali tablico.

Dodatna motoristična oprema

Pod to spadajo različne odsevne in tudi okrasne nalepke, tisti najbolj zaljubljeni v svoj motor, pa si bodo gotovo omislili tudi poslikave svojih motorjev in čelad, da bodo na cesti še posebej izstopali. Pod dodatno opremo spadajo tudi navigacijske naprave, ki vas bodo varno pripeljale do cilja ali pa stojalo za pred hišo, kamor boste varno postavili svoj motor, ko se vrnete domov.

Nega motorja

Motoristična oprema pa se sčasoma obrabi, izgubi na lesku, pridobi različne praske in še kaj. Vse te procese je mogoče upočasniti tako, da si nabavite zaščitne kreme in spreje, s katerimi lahko premažete svojo opremo in jo zaščitite preden se odpravit na dolgo pot ali pa preden boste opremo za čez zimo pospravili v omaro. Ja, prav ste slišali, draga oprema spada v omaro, seveda prej v detajle očiščena in zaščitena, kajti v vlažnih kleteh, v katere po možnosti zaidejo še kakšni zajedalci ali celo glodalci, se bo pospešil proces, v katerem se bo vaša oprema uničila, poškodovala oziroma bo najmanj izgubila na lesku.

Motoristična oprema je torej izjemno pomembna, misliti je potrebno na veliko reči, cene pa znajo biti na dolgi rok visoke, če boste ves čas kupovali nizko kvalitetno opremo ali če nanjo ne boste pazili.

V isti kategoriji: