Ko bi vsaj imel korito za prtljažnik

Dodatki za avtomobil niso vedno namenjeni lepšemu videzu avtomobila. Tisti najbolj uporabni skrbijo za to, da avto ostane čim bolj ohranjen in ga lahko uporabljamo čim bolj praktično. Kar pomislimo, kako na primer gumijasti ali tekstilni tepihi pomagajo pri tem, da ostanejo tla v avtomobilu ohranjena, čista in nepoškodovana.

Na enak način pa lahko zaščitimo tudi prtljažnik, pri čemer se lahko uporabi gumijast tepih ali tudi korito za prtljažnik. Če nanju še niste pomislili, vam bomo našteli kar nekaj razlogov, ki vas bodo prepričali o njuni uporabi.

Tepih ali korito za prtljažnik?

Gumijast tepih za prtljažnik je zgolj večja različica gumi tepihov, ki ščitijo tla pred sedeži. Tepih se enostavno položi v prtljažnik, z njim pa si zagotovimo, da se umazanija na njem lepo zadrži. Ščiti predvsem pred umazanijo v trdni obliki, pred prahom in dlakami ljubljenčkov, zaščita pred tekočo umazanijo pa je minimalna. Korito za prtljažnik pa nudi še več. Poskrbi, da tudi takrat, kadar je količina tekočin večja, ne pride do poškodb. In kdaj si običajno rečemo: ko bi vsaj imel korito za prtljažnik?

S koritom velja zaščititi avtomobil ob uporabi vseh tekočin. Ne, ni nujno zgolj za tiste, ki se ukvarjajo na primer z vodnimi športi ali športi na snegu. Res je, da se s smuči, potapljaške opreme, napihljivega supa in podobno steče kar nekaj vode in stopljenega snega, a korito za prtljažnik pride prav tudi v povsem vsakdanjih situacijah.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste domov peljali vrečke s špecerijo, te so se prevrnile, pri tem pa je prišlo do iztekanja? Jogurt, mleko, sok … Če embalaža ni dobro zaprta, se tekočina polije po prtljažniku, vpije v oblogo in čiščenje je težko. Neprijeten vonj lahko traja mesece. Tudi z izdelki v prahu ni nič drugače, kajti tudi moka ali sladkor se težko očistita iz tekstilne obloge. Tudi originalni tepihi za avto se uporabljajo iz istega razloga, kajne? V avtu se mimogrede kaj police, marsikdo rad med vožnjo kaj pomalica, da se mu ni potrebno ustavljati in podobno.

Da bi imeli korito prtljažnika, si boste gotovo zaželeli tudi ob prevozu drugih tekočih reči. Barva za beljenje stanovanja, lak za pleskanje ograje in podobno so trdovratne kemične snovi, ki jih je nemogoče očistiti. In korito za prtljažnik lahko prepreči, da bi ob razlitju prišle do oblog.

Povsem vsakdanji razlog pa je tudi prevoz težkih stvari z ostrimi robovi. Že škatla za orodje lahko povzroči, da se prtljažnik poškoduje.

Korito za prtljažnik je popolna zaščita

Nikar ne čakajte do trenutka, ko si boste očitali in si želeli, da bi ukrepali. Pravočasno v svoj avto namestite korito za prtljažnik in ga tako zaščitite. Strošek nakupa korita je namreč precej manjši od stroška čiščenja in od znižane vrednosti vozila zaradi težke obrabe.

Če sledite povezavi boste lahko prebrali še več o tem, kako znižati temperaturo v vašem avtu. Tipski senčniki za avto vam bodo pri tem v izdatno pomoč.

V isti kategoriji: