Otrokom na zadnjih sedežih je hitro vroče

Senčniki na avtomobilskih steklih preprečujejo, da bi se notranjost avta preveč segrela med vožnjo ali ko avto stoji. Večina staršev ima prav zato na zadnjih stranskih steklih svojega avta montirane senčnike. Tako preprečijo, da bi otroke na zadnjih sedežih motili sončni žarki in vročina.

Če imate otroke oz. na zadnjih sedežih prevažate koga drugega, so senčniki nujni. Vsekakor pa je pri nakupu dobro biti pozoren na to, kakšne kupimo. Na trgu namreč obstajajo zelo različni izdelki za senčenje in zatemnitev avtomobilskih stekel, niso pa vsi med njimi enako kakovostni. V načinu uporabe in površini, ki jo zatemnijo, namreč med njimi obstajajo bistvene razlike.

Manjši avto senčniki

Na vsaki bencinski črpalki in skoraj v vsaki trgovini se prodajajo tudi manjši avto senčniki kvadratne oblike z zaobljenimi robovi, ki se enostavno pritrdijo na avto steklo. Takšni senčniki so vsekakor najpogostejši. Čeprav so takšni senčniki še vedno bolje kot nič, pa sončni žarki vse prevečkrat pridejo mimo njih. Zatemnijo namreč le en del stekla, ne pa avtomobilskega stekla.

To pomeni, da je v avtu na zadnjih sedežih tudi le malo manj vroče, kot bi bilo, če senčnikov sploh ne bi uporabljali. Takšni senčniki so torej bolj kot ne zasilna rešitve, pa čeprav jih v Sloveniji uporablja velika večina staršev. Najbrž tudi zato, ker ne vedno, da za senčenje stekel na zadnjih sedežih, kjer sedijo njihovi otroci, obstaja tudi veliko boljša rešitev.

Tipski modeli, ki prekrijejo celo okno

Le senčniki, ki so izdelani tipsko, res popolnoma zatemnijo notranjost avtomobila in jo dobro zasenčijo. Tipski senčniki so namreč izdelani po natančnih merah okna določenega tipa avtomobila. To pomeni, da se prilegajo obliki in vsem robovom okna, zaradi česar so gotovo najboljša izbira. Če poleti avto parkiramo na soncu, bo njegova notranjost pri uporabi tipskih modelov veliko manj segreta, kot če uporabljamo običajne senčnike.

Poleg tega pa so takšni senčniki izdelani iz zelo kakovostnih materialov z dolgo življenjsko dobo. Način nameščanja in pritrjevanja je zelo enostaven, hkrati pa jih lahko na podoben način tudi kadarkoli odstranite, če bi to želeli. Kakovostni senčniki s tipskimi merami so na voljo v spletni trgovini z avto deli withcar.si. Oglejte si torej, kakšne modele tam ponujajo!

V isti kategoriji: