Jeklena in aluminijasta platišča za avtomobil

Vsak bencinski in električni avtomobil uporablja eno ali drugo vrsto platišč. Moderna avtomobilska platišča so lahko jeklena ali aluminijasta. Poznamo pa tudi plastične izvedbe, ki pa niso priporočene za uporabo. Med obema prej omenjenima izvedbama obstajajo ključne razlike, ki je dobro, če jih pozna vsak voznik. Tako bomo lažje in hitreje izbrali primerno vrsto, ki najbolj odgovarja našemu načinu vožnje, vremenskih razmeram in razpoložljivih sredstvih. Obenem pa bomo izboljšali izgled našega avtomobila, saj so kolesa velika a pogosto spregledana komponenta pri novejši in starejših avtomobilih.

Jeklena in aluminijasta platišča za avtomobile
Dolgo časa je veljalo, da so jeklena platišča najboljša.

Kovinska avtomobilska platišča 

Dolgo časa je veljalo, da so jeklena platišča najboljša in edina izbira za mnoge nove in rabljene avtomobila. Sčasoma pa so dobila tekmeca, saj so aluminijaste izvedbe avtomobilskih platišč zelo hitro prodrle na trg. Jeklo je vzdržljiv material, ki je na voljo za nizko tržno ceno. Zato so ugodna za nakup in priporočljiva za vse vrste osebnih vozil. Njihov izgled lahko izboljšamo s pokrovi platišč, ki našemu jeklenemu konjičku dodajo nekaj prestiža in elegance. 

Jeklena platišča za avto se priporoča uporabljati v zimskem času. To pa zato, ker bodo kolesa avtomobila izpostavljena vlagi, soli, snegu in drugim elementom. Vse omenjeni in drugi elementi lahko pričnejo povzročati korozijo različnih materialov, kot je aluminij. Kovina pa je veliko bolj odporna na omenjene naravne in druge pojave.

Kovina pa je veliko bolj odporna na omenjene naravne in druge pojave.

Aluminijasta avtomobilska platišča

Moderni avtomobili so pogosto opremljeni z aluminijastimi avtomobilskimi platišči za avto. Te so po izgledu veliko bolj prestižna, saj so narejena z izredno natančnim postopkom obdelave omenjene kovine. Pogosto so nameščena na tovarniška vozila bolj prestižnih znamk in modelov. Veliko priljubljenost pa uživajo tudi med lastniki športnih avtomobilov, saj imajo neprekosljivo lep in športen izgled.

V isti kategoriji: