Potrebujete C vitamin? Izberite camu camu!

Dandanes naša hrana vsebuje že zelo malo vitaminov in mineralov. Sploh mislimo na prehrano, ki je vzgojena industrijsko. Zaradi tega številnim osebam primanjkuje mineralov, vitaminov ter seveda antioksidantov. Superhrana je zagotovo tista prava izbira, ki so jo poznali ljudje že iz prazgodovine. Hrana se je skozi čas tako spremenila, da ne dobimo vseh potrebnih življenjsko pomembnih sestavin zase in za svoje telo. Kaj tukaj storiti? Pravzaprav lahko storite samo to, da se zdravo prehranjujete. Kaj pravzaprav pomeni zdravo prehranjevanje?camu-camu

Zagotovo ste dandanes veliko slišali o sami superhrani. Ne gre za neko novost, marveč supehrano poimenujemo vso tisto, ki vsebuje veliko vitaminov, mineralov ter antioksidantov, ki so ključnega pomena za življenje. Eden izmed najboljših sadežev, ki je dandanes znan tudi kot superhrana je camu camu.

Kaj je camu camu?

Camu camu je tropski sadež, ki je v Sloveniji še večinoma nepoznan. Kljub vsemu vsebuje največ vitamina C, kar ga lahko sadež pripomore. Pravzaprav 50 krat več vitamina C kot recimo v pomaranči. Gre za divji sadež, ki je podoben brusnici in ima rahlo kisel okus. Lahko bi rekli, da je zelo podoben sami limoni (po okusu). Ne le, da vsebuje največ vitamina C kar ga lahko dobimo, marveč vsebuje tudi veliko:

  • aminokislin
  • betakaroten
  • minerale
  • vitamine

Sadež camu camu raste na poplavnih in zelo težko dostopnih krajih v okolici amazonke v Braziliji ter Peruju. Tamkajšnja plemena ga uporabljajo in poznajo že desetletja. Tudi njim služi v večini primerov kot dopolnilo k prehrani. Uporabljajo ga tako, da ga posušijo in dodajo k prehrani. Zaradi visoke vsebnosti vitaminov in vseh potrebnih mineralov, camu camu uspešno preprečuje vse vrste prehlada in razna obolenja. Vsekakor pa v največji meri krepi imunski sistem. Uspešno uničuje proste radikale in poskrbi za dobro delovanje mišic in oči. Naraven vitamin C pa poskrbi za dobro razpoloženje in deluje proti depresiji.

Camu camu uživajte zmerno, saj tako kot vse vrste zdravih stvari, tudi z uživanjem tega sadja ne gre pretiravati. Nenazadnje ima zelo veliko vitaminov, ki lajšajo razne simptome. Amazonski zeliščarji že vedo, kje se skrivajo pravi zakladi narave – to je zagotovo tudi v camu camu.

Oglejte si tudi, kako vam naravna kozmetika lahko izboljša vaše počutje.

V isti kategoriji: