Otroška soba je lahko čarobni svet doživetij

Večno vprašanje otrok je – kdaj bom dobil novo sobo? »Ko si jo boš sam zaslužil, mulc, zdaj se pa zgin učit!« Ste kdaj otroku takole odgovorili? Verjetno ni bilo potrebno, saj se zavedate, da si otroci pod »novo sobo« v resnici ne zamišljajo, da bi bilo čisto vse drugače. Pogosto jim bodo zadoščale že nove otroške nalepke na steni ali pa morda nov predalnik, preproga pred posteljo ali lučka nad pisalno mizo.

Otroška soba je lahko tudi jedilnica

Otroška soba je pravzaprav cela hiša v enem, brez kopalnice in stranišča in čeprav bi si mame želele, da tudi brez jedilnice, so otroci silno iznajdljivi in še posebej kak kos kosila ali večerje se hitro znajde pod rjuho, kjer ga najde mama čez nekaj dni, ko preoblači posteljo in menja posteljnino. Tako vam pride pod roko kak majhen kos pice ali pa velik kos čokolade. Ne, ne, pardon, tako ne more biti. Lahko je velik kos pice, je pač otrok ni mogel pojesti, ker je bil sit, ampak košček čokolade bo pa čisto majhen, prej drobtinica, ki je zašla iz poti v usta in se izgubila med cunjami. Če bi otrok vedel kje je, bi jo takoj pohrustal. Ampak nekaj dni je že stara. Pa kaj potem, mami!

Otroška soba

Igrače za male razgrajače

In če že ne sme biti jedilnica, je lahko pa dnevna soba, otroška soba in spalnica v enem. Tudi kuhinja seveda, še posebej dokler je otrok še manjši in navidezno pripravlja obroke v plastični kuhinji. Ne vem kako dolgočasna bi morala biti otroška soba, če ne bi imela otroške kuhinje. Sedaj so nekateri seti teh kuhinj sicer že takšni, da bi otrokom zavidale njihove babice, kajti same takšnih kuhinj niso imele, ko so bile še mlade in to v resnični obliki, ne kot igračo.

Otroška soba se lahko spremeni tudi v pravcato bojišče, lahko je rekreacijska športna dvorana ali pa kar center s trampolini, če seveda otroku dovolite skakati po postelji. Otroška soba pa naj prostor, kjer se otrok počuti dobro in varno tudi ostane. V to morajo starši vložiti vso energijo, saj se lahko kdaj z otrokom skregate, se slabo počuti, se skrega s prijatelji ali sošolci in ima slabe trenutke. Ko tako zaide v stisko, je zelo pomembno, da ima svoje varno pribežališče, kamor se lahko kadarkoli zateče. V takšnem primeru ga nekaj malega časa pustite pri miru in ga šele potem pojdite mirno vprašati kaj se je zgodilo.

Ležišče iz naravnega Latexa Saratoga – Bount

Ležišče proizvedeno iz naravnega 100% latexa je visoke kakovosti ter spada v najvišji kakovostni razred ležišč. Ležišče Saratoga – Bount je 7 consko naravno ležišče 18 cm višine jedra. Proizvedeno je v različnih trdotah, glede na težo in uporabnost. Prevleka je prešita, antibakterijska in ima zadrgo za enostavnejše vzdrževanje.

  • 7 consko naravno ležišče
  • 18 cm višine jedra
  • Različne trdote
  • Antibakterijska prevleka
  • Zadrga za preprosto vzdrževanje

BOUNT.SI

Ko se boste odločali, da bo otroška soba vaša naslednja tarča pri prenavljanju hiše, morate narediti z otrokom veliko načrtov in razmišljati o bližnji in srednje oddaljeni prihodnost. Pri tem bodo morale biti dovolj velike postelje in omare, a hkrati tudi pisalna miza, da bo lahko gostila tudi računalnik. Pomislite na vse, kje je radiator, okno, kako se odpirajo vrata in kje so stikala, šele potem pojdite v salon pohištva in si naročite novo otroško sobo.

V isti kategoriji: