Odlične ideje za izbiro stenske ure

Čeprav dandanes čas lahko preverite na najrazličnejših napravah, na primer na telefonu, še vedno zelo radi uporabljamo stenske ure. Verjetno bodo z nami ostale še zelo dolgo časa, saj prinašajo svojevrstne prednosti, ki nam jih druge vrste ur ne morejo.

Morda se ravno odločate za nakup nove stenske ure, pa ne veste prav dobro, kakšno velikost in dizajn bi izbrali, da bi se lahko dovolj dobro prilegala prostoru, kamor jo boste namestili.

Primerna velikost stenske ure

Pri izbiri nove stenske ure bodite med drugim pozorni tudi na velikost in razmerja. Najprej se odločite, kam uro želite obesiti. Lahko jo na primer obesite v dnevno sobo nad sedežno garnituro ali pa jo namestite v domačo galerijo. Ena od možnosti je tudi ta, da stensko uro namestite nad kamin ali na ozko steno v presledku med vrati in okni.

Najboljša smer in položaj za stensko uro | Dr. Jai Madaan

Od izbire lokacije je v veliki meri torej odvisna tudi velikost stenske ure. V majhnem prostoru bo velika stenska ura zelo verjetno delovala precej moteče. Nič bolje pa ne bo, če boste v napol prazno sobo postavili zelo majhno stensko uro.

Dobro vidna stenska ura

Pri obešanju nove stenske ure pazite, da bo v prostoru dovolj dobro vidna. Nekaj več igrivosti si zagotovo lahko privoščite v sobi otroka. Na pisani tapeti ali na barvni steni bo stenska ura v beli barvi zagotovo bolje izstopala kot na steni bele barve.

stenske ure v dnevni sobi
Od elegantnih in tradicionalnih slogov bodo stenske ure zagotovo dale zanimiv videz vaši sobi.

Z industrijsko zasnovanim interierjem se lahko zelo dobro ujame velika stenska ura, ki ima viden mehanizem. Za prečiščeni skandinavski slog pa je lahko odlična izbira minimalistična ura, ki sploh nima številk.

Učinki lesene stenske ure

Na voljo je tudi lesena stenska ura. Ta je narejena iz naravnega lesa in je dobrodošla rešitev za tiste, ki si v svojem domu želijo dodati topel in naravni element. Za vzdrževanje je preprosta. Lesena površina ure se zgolj obriše s suho in čisto krpo.

Na sploh lesene ure za steno v današnjem času predstavljajo ure z edinstvenim dizajnom, ki prav zagotovo pritegne pozornost vsake osebe, ki vstopi v vaš dom.

Gre torej za izredno priljubljen element. Les je namreč vrsta materiala, ki predstavlja odlično povezavo z naravo, obenem pomaga ustvarjati prijetno in nadvse udobno vzdušje.

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *