Optika Aleksandra

V optiko navadno vstopimo, ker potrebujemo nova očala ali kontaktne leče oziroma s tem povezane pripomočke, ki jih zaposleni v optiki izdelujejo po določenih specifikacijah, jih popravljajo in tudi prodajajo. Od zaposlenih v optiki zato lahko upravičeno pričakujemo, da nam bodo ti znali pri uporabi, negi in izboru proizvodov, ki so v optiki na voljo, tudi pravilno svetovati.

Vendar optike dandanes ponujajo veliko več kot zgolj proizvode in z njimi povezane storitve, saj se pri svojem delu že dolgo posvečajo celostni skrbi za oči.optika-aleksandra

Preventivni pregledi vida

Ker se okulistična in optična dejavnost dopolnjujeta, so v številnih optikahj kot tudi v optiki Aleksandra na voljo preventivni pregledi vida, ki jim po potrebi sledijo tudi specialistični pregledi oči. Preventivni pregledi vida so namenjeni tistim ljudem, ki si želijo hitro odkriti vzrok težav z vidom. Pri takih pregledih čakalnih vrst navadno ni in so brezplačni. Vendar je treba vedeti, da jih v nekaterih optikah opravljajo izključno pred izdelavo ustreznih očal.
https://www.youtube.com/watch?v=Ireg79oWReA

Če se pri takem pregledu izkaže, da imate resne težave, tudi take, ki bi morda lahko bile posledica drugih bolezni, ki vplivajo na vid, boste napoteni na specialistični pregled oči.

optika

Specialistični pregledi oči

Celostna skrb za oči vključuje tudi redne specialistične preglede oči. Optika Aleksandra, kjer si prizadevajo za celostno ponudbo in kakovostne storitve, je vedno na voljo okulist, to je specialist oftalmolog, ki izvede pregled oči, opredeli bolezen, postavi diagnozo in predpiše ustrezno terapijo. Po pregledu vam denimo pomaga pri izboru korekcijskih očal, kontaktnih leč in drugih pripomočkov.

Tudi če se zanimate za operativni poseg, boste v takih optikah dobili strokovni nasvet. Napotili pa vas bodo tudi v ustrezno očesno ambulanto. Nemalokrat očesna ambulanta deluje v povezavi s tovrstnimi optikami, zato je izbira ustrezne optike z ozirom na vaše želje in potrebe pomembna in naj nikoli ne bo naključna.

Zlasti pa pri vsem tem ne gre pozabiti, da so oči eden najobčutljivejših organov in moramo nanje nenehno paziti.

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *