Jadranje je skoraj za vse

najem jadrnice

Odlična ideja za podjetja!
Jadranje je odlična možnost, kako preživeti svoj dopust z družino, prijatelji, sorodniki ali pa v kakšni drugačni družbi, denimo s sodelavci. Vse več podjetij uporablja najem jadrnic zato, da svoje sodelavce odpeljejo v neko marino, jih potem razdelijo na več plovil v nekakšne skupine, potem pa skupaj pljujejo po morju. Slovenci večinoma po Jadranskem morju, da ni potrebno potovati predaleč, priljubljena pa je tudi plovba ob italijanski obali in seveda še bolj med grškimi otoki, vendar je to za nas že nekako predaleč. Jadranje omogoča pravi teambuilding, torej grajenje tima oziroma ekipe sodelavcev, ki se morajo na jadrnici naučiti med seboj komunicirati in sodelovati. Najem jadrnice v tem primeru torej ni toliko pomemben iz vidika plovbe in zabave, ampak bolj kot nekakšen dodatek delovnim dnem, sprostitvi pred nadaljnjimi napori, omilitvi stresa in pripravi na nadaljevanje uspešnega poslovanja.

Večje družine, družbe, prijatelji

jadrnica

Za najem jadrnic pa se odločajo tudi večje družine in predvsem prijatelji, ki bi želeli skupaj na kakšno pustolovščino ali preživeti nekaj dni na morju in se zabavati stran od večjih mest. Jadrnice so odlična priložnost, da uživate na soncu in se ukvarjate z različnimi vodnimi aktivnostmi, kot je plavanje in potapljanje. Z njimi se lahko zapeljete v manjše zalive in pristanišča, se privežete v marinah in odidete na dobro večerjo, če je seveda ne boste pripravili sami na krovu oziroma v kuhinji.

Kdaj jo najeti in za koliko oseb

Kadar se odločate za najem jadrnice (najem-jadrnice.com), je ena prvih in bolj pomembnih reči ta, da ugotovite kdo vse se bo na tovrstni izlet podal. Ko imate število ljudi določeno, je najbolje, da od njih poberete denar, če si nameravate stroške deliti. Šele potem se lahko odločite za termin, ki vsem ustreza in rezervirate eno od jadrnic. Vsi bodo morali svoj prosti čas nameniti temu dogodku, vzeti dopuste in ostale aktivnost preložiti, kajti jadrnica jih ne bo čakala.

Ko je rezervacija narejena, vas jadrnica čaka v privezu določene marine, kot je to vnaprej dogovorjeno. Lahko je to po bližnjih marinah na slovenski ali hrvaški obali ali pa tudi v bolj oddaljenih krajih, celo takšnih, kamor se boste moralo odpeljati z letalom in boste do njih prispeli šele čez nekaj dni. Verjemite, pot tja je običajno prijetna, nazaj pa seveda polna vtisov, a manj prijetna, saj komu se pa potem ljubi spet na delovno mesto.

A verjemite, na koncu, ko boste primerjali oddih v apartmaju ali hotelu s takšnim, ki vam ponuja celo dogodivščino, vam gotovo več ne bo žal, da ste se odločili raje za najem jadrnice in boste takšen dogodek želeli še večkrat ponoviti.

Deske za supanje oziroma stand up paddling

Pomembne lastnosti SUP deske

Supanje je zagotovo ena od najbolj priljubljenih pa tudi najbolj atraktivnih športnih dejavnosti na vodi. Zanj potrebujete primerno opremo. Vodilno vlogo pri izbiri opreme ima vsekakor SUP deska. A pri izbiri deske za supanje je treba paziti na kar nekaj izjemno pomembnih dejavnikov.

V isti kategoriji: