Kodralnik las za hitro oblikovanje razkošnih kodrov

Urejena pričeska je pogosto znak splošne urejenosti, in kadar se od nas zahteva lep videz, je treba zanjo poskrbeti ali z odhodom k frizerju ali urejanjem doma. Redni obiski frizerskega salona so potrebni zlasti pri kratkih laseh, kadar smo postriženi na srednje dolgo paž frizuro ali imamo daljše lase, pa lahko prihranimo veliko časa in denarja, če si lase uredimo sami. Možnosti je več: lase lahko spletemo in spnemo, lahko jih ravnamo z ravnalnikom (likalnikom), ali pa jih kodramo.

Izbira primernega načina oblikovanja pričeske

Spletanje in spenjanje las sta lahko doma precej neprijetna, kajti najtežje je spenjanje in pletenje na lastni glavi – veliko jih za to nima dovolj prakse oziroma spretnih rok, pa tudi sledenje na videz enostavnim vodičem s spleta je težje, kot se zdi. Tako večina raje uporabi ravnalnik ali kodralnik las. Ravnanje oziroma likanje je primerno za tiste ženske in dekleta, ki imajo po naravi bujnejše lase, saj se jih z likanjem uspešno oblikuje in ukroti, videz pričeske pa je še vedno poln. Če vaši lasje niso bujni, pa z likanjem povzročite, da jih je na videz še manj in je pričeska skromnejša, zato se izplača odločiti za kodralnik las. Kodri namreč vedno ustvarijo volumen, poleg tega pa tudi bolj oglatemu obrazu zagotovijo videz mehkobe.

Kako uporabljati kodralnik las?

Prvo domače kodranje naj bo »za lastne potrebe« in namenjeno temu, da se na kodralnik las in njegovo uporabo privadite – nenazadnje sta leva in desna v ogledali ravno obratni, prav tako pa se velja ob pomožnem ogledalu osredotočiti tudi na kodranje las na zadnjem delu lasišča.

Kodralnik las uporabljajte na laseh, ki so delno posušeni ali tudi suhi, ne pa na mokrih. Če jih predhodno operete, uporabite balzam, ki lase ščiti pred izsušitvijo, sicer pa v drogeriji lahko kupite tudi preparate, ki so namenjeni prav oblikovanju pričesk s kodralnikom ali likalnikom, torej ščitijo pred poškodbami zaradi visoke temperature.

Pri prvem kodranju nastavite temperaturo likalnika na najnižjo in jo potem po potrebi dvignite na takšno, pri kateri se hitro doseže oblika kodrov. Kakšna temperatura bo potrebna, je odvisno predvsem od kakovosti vaših las – močnejše lase je namreč težje oblikovati kot tanjše, ki se hitro »podajo« in sprejmejo novo obliko.

Ko boste kodranje las obvladali, si boste lahko polno pričesko, polno lepih kodrov oblikovali precej hitro – ženske, ki redno uporabljajo kodralnik las, imajo zjutraj tudi deset minut popolnoma dovolj, da se uredijo za v službo.

V isti kategoriji: