Kolagen v obliki dopolnila dobrodošel po 20. letu starosti

Veste, iz česa izvira ime za kolagen? Ime kolagen izvira iz grške besede za lepilo – kolla. Dobesedno bi torej beseda kolagen pomenila proizvajalec lepila. V našem telesu je kar 25 različnih vrst kolagena. Vse vrste sodelujejo z elastinom. To zagotavlja obliko telesnih tkiv, trdnost pa tudi moč.

V telesu je zlasti zaslužen za močne kosti. Njegovo pomanjkanje se torej hitro pokaže v manj prožnih kosteh. Obenem odlično poskrbi za ustrezno delovanje mišic med gibanjem. Kitam ter sklepom omogoča prenašanje sil in je glavna sestavina vseh telesnih vezi in hrustanca. Ne nazadnje pa je tudi odlično kozmetično sredstvo – ohranja mladostni videz, upočasnjuje staranje, pomaga pri suhi ter hrapavi koži. V specializiranih prodajalnah vam je na primer na voljo kolagen za kožo, poseben dodatek, ki je dobrodošel zlasti po 20. letu starosti.

Neverjetni učinki dodanega kolagena

Kolagen za kožo je še posebej dobrodošel tedaj, ko ga telo proizvaja v vse manjših količinah. Učinki kakovostnega sredstva pa so lahko neverjetni. Kožo dodatno hrani od znotraj in tako ohranja veliko bolj mladostni videz. Učinkovito preprečuje staranje in nastajanje gub. Pomaga pri suhi in hrapavi koži ter ji vrača vlago, elastičnost ter prožnost.

Lasem pomaga izboljšati lesk, čvrstost pa tudi samo strukturo. Ne nazadnje pospešuje še rast nohtov.

Sinteza kolagena

Pri sintezi kolagena ima izjemno pomembno vlogo vitamin C. Ta se nahaja v jagodah, agrumih, zelenjavi in še kje. Vnos tovrstnega vitamina je ključen pri preprečevanju skorbuta – krvavečih dlesni z izpadanjem zob.

Tvorbo v telesu spodbujata tudi lutein in omega-3 nenasičene maščobne kisline. Omenili pa smo, da nastajanje kolagena v telesu lahko učinkovito spodbudimo tudi z vnosom kakovostno izbranega prehranskega dopolnila. S tem odlično poskrbimo za primanjkljaj, ki nastane z leti.

Prehransko dopolnilo v obliki kolagena primerno tudi za otroke

Takšna prehranska dopolnila so primerna tudi za otroke ter najstnike v obdobju hitrejše rasti, za športnike, za izboljšanje videza kože, pri okrevanju po poškodbah, za preventivno preprečevanje zlomov.

Jemanje takšnega prehranskega dopolnila je še posebej dobrodošlo po 20. letu. To velja še posebej za ženske, ki želijo ohraniti čim lepšo ter mladostno kožo, lase in nohte.

Preberite si še naslednji članek: Uporaba konopljinih proteinov

Konopljini proteini vsebujejo idealno razmerje omega 3 in omega 6 maščobnih kislin

V isti kategoriji: