Ključni kos opreme za vsakega motorista

Vsak izkušen motorist se zaveda, da je vsak kos motoristične opreme ključen za zagotavljanje varnosti med vožnjo. Pogosto spregledane so motoristične rokavice, saj lahko motor vozimo tudi brez njih. V resnici pa imajo mnogo varnostnih komponent, ki nam lahko rešijo življenje. Njihov glavni namen je zaščita naših prstov in dlani pred elementi narave. Pri padcih pa preprečijo odrgnine kože in tudi zlome kosti. Res je, da jih ni vedno najbolj udobno nositi. Vendar lahko na neudobje hitro pozabimo, če poznamo njihove glavne prednosti.

Rokavice za motor zaščitijo naše roke

Vožnja z motorjem je izredno zabavna v vsakem primeru. Je pa res, da ker vozimo vozilo z dvema kolesoma so lahko številne situacije nevarne. Močan sunek vetra lahko spodnese motor, kar povzroči padec. Med vožnjo pa je tudi mogoče, da nam neprevidni vozniki odrežejo pot, se v nas zaletijo z avtomobilom ipd. V vsakem primeru je dobro, če se vsaj delno pripravimo na omenjene in druge nevarne situacije. Kakovostne rokavice za motor bodo preprečile poškodbe prstov, dlani in drugih delov naših rok. Obenem pa bodo preprečile potenje rok, ko jih držimo na krmilu. S tem pa bomo zagotovili, da bomo imeli krmilo motorja vedno čvrsto pod nadzorom.

Glavni namen motorističnih rokavic je zaščita prstov in dlani.

Roke potrebujemo za varno vožnjo

Veliko motoristov nikoli ne pomisli, da so roke ključni del človeškega telesa s katerim krmilimo motor. Že najmanjše bolečine lahko povzročijo, da je vožnja neudobna in po možnosti tudi nevarna. Da bi zaščitili ta pomemben del telesa, se vedno priporoča uporaba motorističnih rokavic, neglede na razdaljo, ki jo bomo z motorjem prevozili. Tako bomo preprečili, da bi nam med vožnjo postalo neudobno v roke, zaradi mraza, udarov žuželk, vetra ipd. Če potrebujemo boljši občutek krmila med vožnjo, je priporočljivo, da razmislimo o motorističnih rokavicah brez prstov.

Preprečimo poškodbe pri padcih z motorjem

Vsak posameznik, ki je že kdaj padel s kolesom ali z drugim vozilom se zaveda, da samodejno zaščitimo telo z rokami. Pri padcih z motorjem pa to ni nič drugače. Nagonsko poskušamo glavo in ostalo telo zaščititi z rokami. Tako so zlomi in druge poškodbe rok zelo pogoste pri nesrečah z motorjem. Če pa bomo nosili motoristične rokavice, pa bomo preprečili kritične poškodbe rok

Pogosto se nesreče tudi pripetijo, zaradi občutka otopelosti rok. To se zgodi, zaradi vpliva mrzlega vetra, udarcev v zraku in drugih elementov med vožnjo motorja. Rokavice za motor bodo preprečile, da bi naše roke postale otopele ter da bi izgubili nadzor nad motorjem.

V isti kategoriji: