Kartuše HP

Kartuša vsebuje barvo, ki se med tiskanjem skozi šobe brizga na papir. Običajno v zvezi z natisom govorimo o treh osnovnih barvah in dodatno črno barvo. Pri naprednejših tiskalnikih pa tudi o več barvah. V boljše kartuše, kot so kartuše HP, sta vgrajena še elektronski konektor in čip, ki komunicira s tiskalnikom, ki uporabniku sporoča, kdaj je nivo barve v kartuši nizek.kartuše-hp
To je pomembno, saj je natis pri brizgalnih tiskalnikih odvisen od pretoka barve, ki je lahko moten, če se barva posuši na glavi tiskalnika, kar pa se lahko zgodi takrat, ko je njen nivo nizek. Ker je večina tiskalnikov za splošno uporabo, termalnih, pri čemer so taki tudi HP tiskalniki, pa ravno nivo barve pomembno vpliva tudi na življenjsko dobo naprave. Termalni tiskalniki namreč delujejo tako, da zaradi signala, ki ga oddajo, skozi ploščico v kartuši steče nizek tok, ki ploščico oz. upornik segreje. Barva v kartuši se ob stiku s segretim upornikom upari. Skozi šobe se ti drobni delci nato brizgajo na papir. Sama barva pa pri takih tiskalnikih deluje tudi kot hladilni medij, ki varuje upornik v kartuši. Ob nadaljevanju tiskanja, ko barve v kartuši že zmanjkuje, se kartuše lahko pregrejejo in nepopravljivo poškodujejo glavo tiskalnika. Zato je izpraznjeno kartušo najbolje kar najhitreje zamenjati.

Zanimiv je podatek, da je vzporedno z razvojem tiskalnikov potekal tudi razvoj kartuš, vsi proizvajalci tiskalnikov so namreč skupaj z napravami načrtovali tudi svoje tipe kartuš, zato te v večini primerov niso kompatibilne s tiskalniki drugih proizvajalcev. Podobno velja tudi za barve, s katerimi so te polnjene. HP je že leta 2008 na trg uvrstil kartuše z najnovejšo tehnologijo in visokokakovostnimi barvami, ki jih vse od tedaj dalje še dodatno izpopolnjuje. Zdaj so uporabnikom tako doma kot v poslovnem svetu na voljo kartuše, ki omogočajo natis več strani kot kadar koli prej, pri čemer se je povečala še hitrost natisa. HP kartuše uporablja tudi okolju prijazno tehnologijo s poudarkom na varčnosti.

V specializirani spletni trgovini Toner 123 lahko zdaj izbirate med originalnimi kartušami za tipe tiskalnikov HP po zares ugodnih cenah.

Proučite njihovo ponudbo, zagotovo vam ne bo žal, saj boste z njimi zagotovo zadovoljni!

V isti kategoriji: