Splošna pravila za registracijo domene

Če izpolnjujete vse pogoje registracije oziroma prenosa, vsako prosto domeno lahko registrirate preko vmesnika za naročilo. Vaši podatki pri registraciji domene morajo biti resnični in ažurni. Po naročilu prejmete predračun, ki ga je potrebno poravnati, še preden je narejena registracija domene. Ko ponudnik prejme potrdilo banke o plačilu, je domena najkasneje v 24-urah registrirana.

Registracija domene zahteva vaše ime in priimek, ime organizacije, poštni naslov, elektronski naslov in telefon. Za nekatere domene je potrebno predložiti še dodatno dokumentacijo. To je potrebno predložiti na zahtevo oziroma ob naročilu domene.

Registracija domene
Registracija domene zahteva vaše ime in priimek, ime organizacije, poštni naslov, elektronski naslov in telefon.

Podaljševanje registrirane domene

Pravila za podaljševanje že registrirane domene niso za vse domene enaka. Za nekatere domene veljajo strožja pravila, ki jih mora naročnik preveriti pri odgovornem registru. Sicer pa je za pravočasno podaljševanje domene skrbeti naročnik sam. 

Domena se podaljša v skladu s pravili za plačano obdobje. Če naročnik domene ne podaljša, registracija domene poteče. Ponudnik vam prav tako ne zagotavlja podaljšanja, če storitev ni plačana v dogovorjenem roku.

Prenos registrirane domene

Registrirana domena se lahko prenese v skladu z določenimi navodili. Od registracije domene do prenosa mora poteči točno določeno število dni. Domena mora biti registrirana vsaj še 30 dni; pri nekaterih domenah veliko dlje. Njen status mora biti aktiven, in ne da je potekla ali da je v karanteni.

Domena mora biti za prenos odklenjena. Za prenos domene mora stranka omogočiti ustrezne kode ter zahtevane podatke.

Garancija registrirane domene

Registracija domene zahteva, da naročnik poda resnične in točne podatke. Naročnik mora prav tako zagotoviti, da je vsaka registracija domene izvedena v dobri veri ter s poštenimi nameni in ne z namenom kršenja zakonov ali oškodovanja. Ponudnik registracije domene ne zagotavlja, da lahko naročnik registrira, uporablja oziroma si lasti katero koli domeno. Prav tako ne prevzema odgovornosti, če to preprečujejo pristojne organizacije ali pa trenutna situacija.

Ponudnik registracije domene si pridružijo pravico prekiniti, zavrniti ali prenesti katero koli registracijo domene v primeru, če je to potrebno zaradi njegove stabilnosti registra ali pa integritete. V času odločanja ponudnik domeno lahko zamrzne.

Skupni pogoj vsem registriranim domenam

Naročnik oziroma stranka se mora pri registraciji domene strinjati z vsemi pogoji, pogodbami in sklepi vsakega registra, pri katerem je kupil domeno.

V isti kategoriji: