Kaj morate vedeti pred nakupom škarij za živo mejo?

Škarje za živo mejo so vsekakor lahko najboljši pomočnik na vrtu

Obstajajo različne vrste škarij za žive meje. Pomembno je omeniti razliko med plinskim, električnim in baterijskim orodjem. Rezalniki za žive meje, ki uporabljajo bencin, so običajno nekoliko dražji, vendar lahko ponujajo udobje. Potrošniki, ki imajo večje dvorišče ali več površin za obrezovanje ter bolj pogosto, izbirajo enote na plin in jim prav te lahko omogočijo največjo svobodo. Lahko delujejo dlje, ne da bi polnili gorivo ali da bi morali napolniti baterijo, in če enota potrebuje vzdrževanje, jih je lažje popraviti (sami ali strojni mehanik).”

Večina škarij za žive meje je na baterije, kar pomeni, da imajo dodatno prednost, da so brezžične. So eno najučinkovitejših orodij na vašem dvorišču, ki jih poganja baterija. Priporočajo se škarje za živo mejo od najmanj 20 voltov pa vse do 80 voltov.

Kako izbrati velikost škarij za živo mejo?

Pri nakupu škarij za živo mejo morate pred nakupom upoštevati nekaj dejavnikov, zlasti velikost. Dolžina rezila, ki ga potrebujete (mnogi so med 18 in 22 palcev), je odvisna od velikosti vaše žive meje in grmovnic. Upoštevajte, da če imate globoko grmičevje, dodatna dolžina pomeni obrezovanje pod bolj udobnimi koti.

Večina škarij za žive meje je na baterije, kar pomeni, da imajo dodatno prednost, da so brezžične. So “eno najučinkovitejših orodij na vašem dvorišču, ki jih poganja baterija.”

Najmočnejše škarje za živo mejo lahko režejo le 1 1/2 palčne okončine. Vendar ne izbirajte škarij za živo mejo le na podlagi tega, kar mislite, da zmorejo: Razmik med zobmi obrezovalnika ne kaže na velikost veje, ki jo je mogoče odrezati, zato je pomembno, da ne kupite samo škarij, ker se zdi, da imajo rezalni zobje primeren razmak.

Ker je na trgu toliko različnih škarij za žive meje, vam bodo določene lastnosti pomagale zožiti izbiro. Od lahke brezžične možnosti do težkega orodja, ki reže debele veje, bo med temi izbirami zagotovo lažje izbrati škarje za živo mejo, ki ustrezajo vašim potrebam in proračunu.

Dobre škarje so enostavno blagoslov, prihranijo čas in preprečijo bolečine v rokah. Izbira pravih škarij za žive meje bo v veliki meri odvisna od vrste žive meje, ki jo imate na svojem vrtu, in od tega, koliko je te. Ali na primer režete formirane žive meje ali bolj neformalne, cvetoče žive meje? Pri nakupu moramo biti pozorni in pojasniti tudi razlike med električnimi škarjami za živo mejo, akumulatorskimi škarjami za živo mejo in bencinskimi škarjami za živo mejo. Izbira je seveda odvisna od vsakega posameznika, vse dokler smo z nakupom zadovoljni, pa je seveda dosežen želen cilj.

V isti kategoriji: