Lovilec maščob

Lovilci maščob so izdelani za lovljenje maščob, kot pove že njihovo ime. To pomeni, da zadržujejo težka olja, maščobe in druge maščobne usedline in tako izločujejo maščobe iz vode. Maščobna vsebina v vodi, ki potuje skozi lovilni sistem, ima pri tem tudi čas, da se ohladi in strdi, lovilec pa jo zato lahko zadrži, voda pa prehaja skozi nadaljnji del sistema ter se odteče, kot je to običajno.Lovilec maščob Ta sitem pa je treba, kot vsak drug sistem, tudi primerno vzdrževati, da bi slednji deloval učinkovito in pravilno. Čiščenje pa je treba opravljati strokovno, v skladu s predpisi in seveda redno, da se lovilec maščob ne zamaši.
Redno čiščenje lovilca maščob vam bo prihranilo tudi lepe količine denarja.

Uporaba lovilca maščob

Lovilec maščob (komunala-mezan.si) se v skladu s predpisi in pravilniki obvezno uporablja na primer v počivališčih ob cestah, restavracijah hitre hrane, hotelih, gostiščih, klasičnih restavracijah ter v živilski industriji, kot so klavnice, mesnice, tovarne za predelavo mesa, rafinerije jedilnega olja, in tudi v bolnišnicah). Če povzamemo našteto, to pomeni, da je njegova uporaba nujna v vseh obratih, iz katerih se z odpadnimi vodami v okolje izločajo maščobe ali olja rastlinskega ali živalskega izvora.

Namestitev, velikost lovilca maščob in izdelava

Sam lovilec maščob je sicer precej enostavna naprava, ki se jo vgradi pred iztokom odpadne vode v kanalizacijo, greznico ali čistilno napravo in deluje na težnostnem principu. Velikost izločevalnika ali lovilca maščob je poleg drugih faktorjev v prvi vrsti odvisna od potreb, oziroma od največjega možnega pretoka odpadne vode skozi slednjega. Vsi lovilci maščob morajo biti izdelani v skladu z evropskim standardom EN 1825. Njihova kakovost zato ni vprašljiva. Edino, za kar se morate odločiti, je torej njegova velikost. V zvezi s tem vam kakovostno lahko svetujejo izvajalci, ki se ukvarjajo s čiščenjem lovilcev maščob, za kar se navadno lahko z izvajalcem storitve tudi individualno dogovorite. Navedeno storitev lahko zaupate tudi komunali. Pri njih boste deležni še nasvetov glede pogostosti čiščenja, lovilec pa si pred čiščenjem njihovi uslužbenci tudi pogosto ogledajo. Zlasti pomembno pa je dejstvo, na katerega se lahko mirno zanesete, da z zbranim odpadkom pri komunali vedno ravnajo v skladu z zakonodajo, kar pomeni, da poskrbijo za njegov pravilen odvoz in obravnavo.

https://www.youtube.com/watch?v=pAvq61U8KgY

V isti kategoriji: