Pomoč v obliki bonov za nakup nove računalniške opreme

Današnji svet skoraj nujno od nas zahteva, da uporabljamo računalnike za raznovrstna vsakodnevna in poslovna opravila. Moderni namizni računalnik je izredno vsestranska naprava. Na njemu lahko pregledujemo elektronsko pošto, uporabljamo socialne medije, igramo igre, komuniciramo s prijatelji in še mnogo več. To je tudi razlog, da so računalniki vedno bolj razširjeni in imajo vedno večji vpliv na naše življenje. Zaradi omenjenega razloga je Državni zbor sprejel odločitev, da pomaga določenim delom Slovenskega prebivalstva pri nakupu nove računalniške opreme.

Digitalni boni za nakup novih računalnikov ali računalniških tečajev

Zadnja leta smo lahko priča vedno bolj cenovno dostopnim računalnikom in računalniškim komponentam. Kljub temu pa je vsaka pomoč pri nakupu nove strojne opreme dobrodošla. Vrednost, ki jo imajo digitalni boni je 150 evrov. Uporabiti jih bo mogoče za nakup razne strojne opreme ali računalniških tečajev. Tako bodo lahko številni prebivalci dobili dostop do nove, obnovljene ali rabljene računalniške opreme. 

Možnosti, ki jih nudijo digitalni boni so skoraj neomejene. Mogoče jih bo uporabiti tudi za obisk katere od računalniških šol za spoznavanje delovanja računalnikov, programiranje, varno plačevanje preko spleta ipd. V nakup opreme niso vključeni samo veliki računalniki za na mizo. Na voljo bodo tudi prenosni računalniki, ki so vedno bolj popularni. Obenem pa jih lahko uporabljamo za osnovne naloge, kot je prebiranje elektronske pošte, kot tudi igranje iger.

Prenosni ali namizni računalniki za igranje iger.
Digitalne bone za nakup namiznega računalnika bodo prejeli starejši od 55 let, osnovnošolci prve triade, dijaki in študenti. Posebej mlajši radi uporabljajo računalnik tudi za igranje iger.

Kdo lahko koristi digitalne bone?

Državni zbor je 28. februarja sprejel Zakon o spodbujanju digitalne vključenosti. Njegov namen je, da se približa cilju, da opremi oziroma izobrazi vsaj 80% odraslega prebivalstva o pravilni uporabi računalnika. Namen digitalnih bonov je, da omogoči lažji dostop do računalniške opreme starejšim od 55 let, osnovnošolcem prve triade, dijakom in študentom.

Namen digitalnih bonov je prebivalstvo izobraziti o pravilni uporabi računalnika.

V isti kategoriji: