Namesto našega strežnika raje v najem

Nekaj let nazaj sem delala v firmi, v kateri smo imeli tudi strežnik. Zasedel je ogromno prostora oziroma je bila zanj rezervirana kar cela sobica. V njej je morala biti poleg strežnika nameščena še klima za hlajenje, saj je strežnik majhen prostor zelo segreval. Poleg tega pa je bil tako glasen, da si ga slišal tudi čez dvojna vrata. Vsem je šel na živce, poleg tega pa so bile z njim vedno kakšne težave.

Serviserji so si tako nenehno podajali kljuko, kar je prineslo cel kup stroškov. Ko sem odprla svojo firmo, sem dobila kar ošpice, ko mi je nek računalniški strokovnjak povedal, da bomo za nemoteno delo potrebovali tudi strežnik. Mar res ni nobene druge rešitve kot drag, glasen in velik strežnik? Računalniški strokovnjak mi je povedal, da se vsem tem težavam izognem, če izberem VPS.

Kaj je sploh VPS gostovanje?

VPS je kratica za virtualni strežnik. Je super elegantna rešitev, zaradi katere v naši firmi ne potrebujemo posebne sobe za fizični strežnik in imamo mir pred brnenjem njegovih ventilatorjev. Ni nam treba klicati različnih serviserjev in mojstrov, ki bi hodili gledat, kaj je narobe. Potem največkrat niso nič popravili, izstavljali pa so nam visoke račune in pametovali o tem in onem.

Ni nam več treba paziti, da se na njem ne nabira prah. Ni nam treba skrbeti za popravila in vzdrževanje. VPS namreč ne potrebuje nič od tega. Ne moti delovnega procesa s hrupom ali zasedanjem prostora, saj gre za virtualni strežnik, do katerega dostopamo preko oddaljenega dostopa. Tako lahko VPS uporabljamo enako kot fizični strežnik, le da bi bil ta za nas večje breme. VPS nam omogoča enako kot fizični strežnik, le da se z njim izognemo kupu težav.

Strežnik, ki vedno deluje

Kar pa je najboljše pri VPS, je to, da se mi z njim ni treba preveč ukvarjati. Vedno namreč deluje. Kako je to možno? Pri fizičnem strežniku smo morali klicariti serviserje vsakič, ko se je pojavila težava. Pri VPS pa ponudnik gostovanja težavo odpravi, še preden sploh izvemo zanjo. Tudi VPS seveda ‘gostuje’ na fizičnem strežniku, le da je ta strežnik lociran pri ponudniku gostovanja, zato se nam z njim ni treba ukvarjati. Odpadejo vse težave, panika zaradi morebitnega izpada elektrike, hrup, iskanje serviserja ob nemogočih urah in še in še. Zato prav vsaki firmi, ki potrebuje strežnik, svetujem, da naj si omisli VPS.

V isti kategoriji: