Pomembnost izbire kakovostne opreme za gostilne

Kuhinja je najbolj pomemben prostor v vsaki gostilni, restavraciji in piceriji. To je osrčje priprave hrane, ki deluje veliko bolje s kakovostno gostinsko opremo. Priporočeno je, da za kuhinjo izberemo najbolj kakovostne pečice, pomivalne stroje in drugo opremo. Tako bomo zagotovili najbolj kakovostno strežbo naših strank. Obenem bomo lahko mirne vesti, saj bodo vsi kozarci, posode in kuhinjski pribor hitro in natančno oprani. Napredna tehnologija bo razbremenila osebje in jim omogočila veliko višjo učinkovitost pri delu. Stranke pa bodo vedno zadovoljne, ko bodo prišle k nam, saj bodo prijetno presenečene s čistočo posode in okusnostjo sveže pripravljene hrane.

Industrijski pomivalni stroji ustrezajo najvišjim higienskim standardom

Res je, da kuharji nosijo glavno vlogo, kar se tiče prepoznavnosti naše ustanove in zadovoljstva strank. Pri tem pa je zelo pomembno vzdrževanje čistoče. Zadnja leta so uzakonjeni higienski standardi postali veliko bolj strogi, saj sledijo standardom vrhunske industrijske gostinske opreme. Pomivanje posod, jedilnega pribora in kozarcev na roke pa je izredno zamudno. Poleg tega ne moremo tako zagotavljati enakih rezultatov, kot če bi uporabljali gostilniški pomivalni stroj. Ta razkuži in očisti vso posodo do popolnosti. Obenem se z njegovo uporabo prepričamo, da vedno sledimo najnovejšim higieničnim predpisom, kar se tiče pomivanja jedilnega in kuhalnega pribora. 

Priporočljivo je izbrati najkakovostnejše pečice, pomivalne stroje in drugo opremo za kuhinjo, da našim strankam zagotovimo najkakovostnejšo storitev.

Vrhunske gostinske naprave so stroškovno učinkovite

Velik del stroškov vsake gostilne in restavracije predstavljajo stroški z elektriko in vodo. Obeh omenjenih virov porabimo zelo veliko, saj potrebujemo vodo za pomivanje, električno energijo pa za poganjanje skoraj vseh naprav v kuhinji. Uporaba neučinkovitih naprav je tako lahko zelo potratna. Temu je tako, saj nam zniža zaslužek in upočasnjuje osnovna ter nujna opravila. Visokokakovostna gostinska oprema pa nam te osnovne stroške na kratki in dolgi rok močno zniža. Res je, da je investicija v tako opremo višja, vendar se nam ves denar sčasoma povrne nazaj. Vedno pa imamo tudi možnost najema opreme za gostince, če ne moremo ali ne želimo kupovati novih naprav.

Primerna oprema nam zviša kakovost hrane

V vsaki zaposleni kuhinji lahko hitro nastane kaos. Zaposleni morajo obvladovati razne situacije, ki so nepredvidljive, stresne in lahko povzročijo veliko škodo. Sam nivo kaosa in nepredvidljivosti je možno zmanjšati s kakovostnimi pečicami, hladilniki, zmrzovalniki in drugo gostinsko opremo, ki je namenjena uporabi v zelo zaposlenih kuhinjah. Obenem pa bodo kakovostne pečice veliko bolj in natančno pripravile raznovrstno hrano. Tako bo manjša možnost, da bi osebje po nesreči zažgalo hrano, jo neprimerno skuhalo ali speklo ipd. Obenem pa bo cel proces priprave hrane potekal veliko hitreje, kar bo hitro opazno pri hitrejši in bolj kakovostni postrežbi strank.

Preberite naslednji članek: Urejanje okolice hiše – celovita ureditev prihrani čas in denar

Na ceno urejanja okolice hiše to vpliva precej dejavnikov. Odvisno je od želja stranke, same idejne zasnove, programa, ki bo v vrtu, izbora materialov – različne kvalitete pogojujejo različne cene – in ne nazadnje finančne zmožnosti. 

V isti kategoriji: