Mobilni telefoni Xiaomi – nov val kitajske tehnologije

Pred desetletjem ni nihče niti pomislil na to, da bi kupil kak tehnični proizvod, narejen daleč na Vzhodu, ki predstavlja kakšno novo blagovno znamko – znamko, ki se šele uveljavlja in si utira pot na globalne trge. Večina nas je prisegala na evropske in ameriške znamke, med »vzhodnimi« pa so bile sprejemljive le tiste, ki smo jih poznali že »od nekdaj« – to so bile večinoma znamke televizorjev, kamer, glasbenih predvajalnikov in podobno.xiaomiEna od teh znamk je renome svoje blagovne znamke dobro izkoristila in prodrla tudi na področje mobilnih telefonov: Samsung. Ta danes velja za enega vodilnih proizvajalcev in nihče niti pomisli ne, da gre pravzaprav za znamko iz Koreje. Seveda pa podvomimo v kakovost takrat, ko naletimo na druga imena znamk, za katere je jasno, da s z Daljnega Vzhoda. Tako je pred nekaj leti prišla k nam znamka Huawei, ki smo jo sprva gledali z nezaupanjem, ker je kitajska, sedaj pa je tu še Xiaomi.

Mobilni telefoni Xiaomi

Mobilni telefoni Xiaomi (wayteq.si) se v tako imenovanem zahodnem svetu šele uveljavljajo in si počasi utirajo pot med tiste telefone, ki jih v svoji ponudbi nudijo tudi ponudniki mobilne telefonije – pri nas pa so še vedno na voljo le v samostojni prodaji. Če vam bo kdo, ki se na mobilne telefone spozna, priporočil, da kupite prav to znamko, ga boste verjetno zato kar presenečeno gledali – nenazadnje marsikdo niti ne ve, da mobilni telefoni Xiaomi sploh obstajajo. Vendar pa se glas o njih vsekakor širi. Pa ne zaradi intenzivnega oglaševanja in prodajnih akcij, saj teh v Evropi tako rekoč ni, temveč predvsem zaradi svoje kakovosti. Mobilni telefoni Xiaomi imajo namreč vse, kar potrebuje sodoben in zmogljiv pametni telefon – a ker gre za znamko, ki se šele uveljavlja in si ustvarja svoj tržni delež, vam je ta na voljo po ceni, ki je precej ugodna.

Ne sodite brez dokazov


Kot se je v preteklosti za kakovostnega in naprednega izkazalo že marsikatero podjetje, v katerega smo prav zaradi njegove eksotike na začetku dvomili, se bo gotovo tudi Xiaomi. Nenazadnje se bomo morali tudi«zahodnjaki« sprijazniti, da večina visoke tehnologije prihaja s Kitajske oziroma z Vzhoda – in če uspejo tam narediti izdelke za najbolj priznane blagovne znamke, ki nam zvenijo zelo domače, potem ni nobenega razloga, da ne bi enako kakovostnih proizvodov ponujali tudi pod njihovimi lastnimi znamkami. In mobilni telefoni Xioami so znamka, o kateri se bo v prihodnje gotovo govorilo čedalje več.

Ali vas zanima kako povrniti izbrisane datoteke na telefonu? Sledite povezavi in si preberite članek na to temo.

V isti kategoriji: